Het Hek

Schoolbussen vol lokale beroemdheden doen een klein, onooglijk, ja, eigenlijk irrelevant museum aan. Jan, bekend van facebook, kijkt tussen alle beroemdheden door naar een schilderij van, wie was het ook alweer? O ja. Antieke roem. Sinds ze de status globaal hebben herverdeeld begint de wereld weer in het centrum van het Universum – ons buurthuis. Roem, roem, eeuwige roem. En daar moet je het als mens dan mee doen.

Jan kijkt naar de verf op het doek. Kees, bekend van Twitter en de buurtraad, port hem in zijn zij.

‘Waarom zijn we hier eigenlijk?’
‘Om te laten zien dat wij hier geweest zijn’

‘Vroeger moest je om bekend te zijn alleen wat te schilderen. Geen profiel. Geen selfies. Geen likes. Geen volgers. Onvoorstelbaar primitief.’

Dankzij de moderne technologie begint de wereld weer bij het hek.