In het literair klimaat 2010-2020 kom ik niet voor, als je floetjesland wilt geloven. Ik woon namelijk niet in de spelletjesquizzone, schreef in 10 jaar elf boeken in plaats van eentje, en post geen tegeltjeswijsheden op instagram.*

Gelukkig maar dat dit ‘kille literaire klimaat’ vol wereldberoemde Nederlanders niet de enige plek is waar de lezer terecht kan. Op 15 december wordt te Amsterdam ‘De Honingzaag’ gepresenteerd, een blad dat de schemerzone tussen filosofie en literatuur opzoekt. Ik doe zelf de hoofdredactie, samen met filosofe Andrea Speijer-Beek.

Ik kan melden dat het eerste nummer prachtig is geworden. Het verschijnt in een oplage van 500.

Verder trad ik op in het Eindhovense underground-begrip ‘Het Stroomhuis’ in het kader van Dia De Los Muertos

Geplaatst door Martinus HD Benders op Zondag 3 november 2019

Een en ander was een initiatief van Josine Beugels, bekend van het Crematorium voor Kleine Dieren.

*Overigens bestaan ook anderen die wél een echte rol speelden in het literaire klimaat de afgelopen 10 jaar volgens deze beroemde literaire spelletjesquizelite gewoon niet – Ton van ’t Hof, Koenraad Goudeseune, Chretien Breukers, Samuel Vriezen – ja, eigenlijk iedereen die wel op een of andere manier iets wist presteren dat niet lijkt op het indrukken van een zoemer. Maar leest u toch vooral de analyses van het werk van Demets van Goudeseune eens, hoewel ook zo’n vernietigende lezing in floetjesland enkel een aanbeveling is (oh, het is controversieel!)