De Adelaar en de Maanvis

De Adelaar en de Maanvis

Als toerist heb ik nooit kunnen deugen. Ik wil altijd het gevoel hebben dat ik ergens woon, en ik heb zo’n goed inlevingsvermogen dat ik ergens in een airbnb ga zitten en het net lijkt of ik daar al mijn halve leven woon, en dat is inclusief een hekel aan plekken in de omgeving. Ik hou van vervallen grand hotels en van spookachtige, aangetaste nietszeggende badplaatsjes. Met dat soort omgevingen schrijf ik het best. Nu zitten we in Cedeira, maar ik heb inmiddels al het gevoel dat ik hier mijn hele leven woon. Veer wil naar Santiago de Compostella maar daar heb ik helemaal geen trek in, die stad vol aanstellers. Ik ben er nooit geweest, maar zo voelt dat als je hier woont. Waardeloze toerist. Ik wil vastgroeien aan een onbeduidend stukje aarde. Hoe zuurder de mensen over hun schuttinkjes loeren hoe beter ik ga schrijven. Ach nee, nu overdrijf ik weer, de mensen zijn hier stug maar warm, zolang je geen bar aan zee begint die de holland bar heet. Op hoeveel plekken heb ik in mijn leven gewoond? Ik ben de tel allang kwijt. Dat gaan zitten tellen is nou ook typisch iets wat een toerist zou gaan doen.

Maar deze wijze van nomadisch poezie schrijven – ergens inwonen en spreken door de taal en het land – mijn vorige bundel was al een exodus van jawelste, nu ben ik weer in het gallische, terig bij Ginneninne als het ware, het stormachtige, vermengd met spaans bloed. Dat belooft een pittige bundel te worden.

Droomtopografie

Er zijn bepaalde plekken die enkel in mijn dromen bestaan en waar ik ook steeds weer terugkeer, zo vaak dat ze meer dan echt lijken. Ik droom altijd van een vervallen kasteel dat ergens midden in Eindhoven staat en dat we gekraakt hebben. Je moet er middels ingewikkelde kruipgangetjes binnenkomen. Het is een enorm kasteel, vervallen, ik woon er en ernaast staat een landhuis met altijd allerlei orgies erin. Aan die orgies doe ik nooit mee maar ik vind het wel fijn dat die mensen van het leven weten genieten. Vannacht hadden politieke onverlaten mijn kasteel opgeknapt en ik was er niet meer welkom kwam een enge vrouw me melden. Ik nam een vriend mee naar het orgiehuis, want ook in mijn dromen is het altijd weer spannend of iets er nog staat, en jawel hoor. Bah, zei mijn oude vriend Jasper, wat doen die mensen klef. Ik maakte me zorgen over mijn fiets die had ik niet op slot gezet.

Dat je in een droom een geheugen hebt voor andere dromen is een merkwaardige zaak.

Hier een tweeluik waaraan ik afgelopen dagen werkte, genaamd ‘De Adelaar en de Maanvis’.

De Adelaar, Martinus Benders, 2022
De Maanvis, Martinus Benders, 2022

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn