Waarom heb jij een drug nodig om wakker te worden?

Waarom heb jij een drug nodig om wakker te worden?

Waarom heb jij een drug nodig om ‘wakker’ te worden? Die vraag is te essentieel om hem links te laten liggen. Ik wel best in jouw edele nuchterheid geloven, waarde vriend, jouw ongelofelijke soberheid is me alles waard, maar vertel me dan wel even waarom je je pas wakker kunt voelen na het consumeren van een drug en wat voor verband heeft dat precies met je idee van nuchter door het leven gaan?

Het zijn ietwat retorische vragen natuurlijk – in werkelijkheid kan nuchterheid je aan de poeperd roesten. Het gaat jouw niet om ware soberheid, maar om het behouden van een bepaalde geestesgesteldheid: die is goud waard, die gesteldheid, en dat je van de maatschappij toestemming kreeg om deze gedrogeerde toestand ‘nuchterheid’ te noemen maakte het normalofeestje compleet.

Ik hoor de gedachtes nu al rondzwermen: och, koffie beïnvloedt de waarneming nauwelijks. Is dat echt zo? Hoe komt het eigenlijk dat wanneer je uit dromenland komt deze realiteit maar niet ‘echt’ wil worden tot je een drug consumeert, en is deze ‘echtheid’ die het resultaat is van drugconsumptie wel zo echt te noemen?

Deze wereld wordt pas echt als je aandachtspunt zich er op een bepaalde manier op fixeert. De drug in kwestie is het fixeermiddel: nuttig is het natuurlijk wel, want wie wil er de hele dag in een wazige, onechte wereld rondlopen?

De drang is dus begrijpelijk genoeg, maar het narratief werd hier omgedraaid: omdat het niet aangenaam is in een twilight zone te verkeren werd het gebruiken van drug hier gekoppeld aan het idee van wakker worden.

Het woord is aan: de puriteinen

Het gros der puriteinen valt in de categorie: ik neem een drug om wakker te worden en vind dat ‘normaal’. Er is echter ook nog een andere catagorie puriteinen: de echte puriteinen, want voornoemde zijn uiteraard namaak. De echte puritein zou de nuchterheid serieus nemen, en koffie en thee laten staan
evenals andere zaken waarmee je overigens de nuchterheid nog verder problematiseert: de enorme invloed en de programmeerbaarheid van gist, bijvoorbeeld, is een nachtmerrie voor de ware puritein.

Nog erger wordt het als je mijn basisstelling dat het Default Mode Network, wat als het ware het besturingssysteem van de hersenen is dat ‘s ochtends opstart – wat als dat al het resultaat is van drugsmanipulatie in plaats van het ‘onafhankelijke systeem’ dat het vaak voorwend te zijn?

Wie dat een vergezochte stelling vind heeft weinig kennis van zaken. Serotonine, het stofje dat voor ons geluksgevoel zorgt is een tryptmanine, een tripmiddel. Onze hersenen gebruiken dus voortdurend drugs
en het Default Mode Network is een besturingssysteem, een configuratie van receptoren die op hun beurt
het resultaat zijn van een kweekprogramma.

Wat gebeurt er precies als dit besturingssysteem ‘s ochtends opstart?

We kennen allemaal het geluidje van de computer als we deze opstarten, en het DMN in de hersenen is een configuratie die op gelijkaardige wijze werkt: de hersenen starten op, maar alles is nog erg onwezenlijk, onecht: alsof het in een waas verkeerd.

Ik heb in mijn glossarie de wetenschappelijke term Default Mode Network vervangen met de term Psyborg omdat die term beter laat zien met wat voor entiteit we te maken hebben. We hebben te maken met een entiteit die middels een netwerk verbonden zit aan een Hive waar hij plichtmatige gevoelens naar heeft, en zijn doel is rapporteren aan de Hive en bij de Hive checken wat er waar is en wat niet (dit noemt het dan abusievelijk factchecking)

Waarom PSY? Nou, omdat dit wezen door psychologische wetten wordt bestuurd. Het is een psychologische borg, die alles wil verklaren en inlijven in de psyborgwereld.

Als dichter heb ik lang last gehad van deze wezens, die maar deden alsof ze mijn gedichten niet
begrepen en dat zou dan iets met die gedichten van doen hebben. Lariekoek, natuurlijk.

De wetenschap heeft dus allang beaamd dat het fenomeen bestaat, die noemt het echter Default Mode Network.

Installeren van een ander besturingssysteem

Wat als je niet tevreden bent met het huidige besturingssysteem? Kun je dan een ander systeem installeren in de hersenen? En hoe vond die manipulatie van receptoren dan precies plaats?

Om dat te begrijpen hoeven we enkel te kijken naar welke receptoren in het menselijk lichaam aanwezig zijn. Zo wordt zowel de erectie als het focussen van de ogen aangestuurd door…een netwerk van muscarine receptoren. Hmmm? Muscarine…maar…wacht even. Dat is toch die stof die voornamelijk te vinden valt in de Amanita Muscaria? Het menselijk lichaam heeft in zijn basis een enorm belangrijk netwerk dat door een stof wordt geactiveerd welke in deze levensgevaarlijke…wat klopt hier niet?

Vliegen, Rendier pis drinken, Always Coca Cola

In de 10e eeuw werden de Vikingen zoals vele andere volksstammen met veel leugens en bedrog verchristelijkt, en dat deed men door de eerste drugswetten uit de geschiedenis van de mensheid te vervaardigen: wie nog Amanita Muscaria gebruikte kon rekenen op verbanning uit de gemeenschap.

Wat was het gevolg van deze eerste War on Drugs? Mensen begonnen zich gedwee in donkere gebouwen te verzamelen, om de onzichtbare sokpoppengod te aanbidden in plaats van de levende Godin uit de natuur aan den lijve te ervaren middels paddenstoelen.

De patertjes hebben flink hun best gedaan. Geen tactiek was te smerig, geen verhaaltje te bont: vliegenzwam, ze drinken uit de lul van het hert, levensgevaarlijk etc etc. – hoewel er afgelopen 1000 jaar geen enkel medisch geval te bespeuren is van dood door Amanita Muscaria mag dat de effectiviteit van de propaganda niet drukken: precies de belangrijkste communicatiepoort met Moeder Aarde en een van haar meest bijzondere geneesmiddelen werd plots een levensgevaarlijke vijand want de assertiviteit die deze paddenstoel bij haar gebruikers opwekte (en dan met name assertiviteit van vrouwen) werd door deze patriarchale parasieten als bijzonder ongewenst gezien.

Van feestende natuur naar klagen in het donker

En zo ontstond langzaam maar zeker het DFM of de Psyborg, een psychologisch wezen dat afhankelijk is van een besturingssysteem van receptoren, welke gemanipuleerd is: dopamine en serotonine waren de wenselijke drugs, andere kanalen werden verstomd, genegeerd, verschrompeld. En zo is de moderne mens het gevolg van een oorlog tegen de natuur, en zit je met een genetisch gevormd besturingssysteem te kijken waar je niet zomaar vanaf zult raken.

Succes en geluk. Zijn dat dan niet ook feestelijke geestesgesteldheden? Wellicht: voor de psyborg zijn het zo’n beetje de enige feestelijkheden die het kent. Maar ook hier gaat weer een caveat op: wat er in de mens aangelegd is zijn bewust gekortwiekte netwerken, zodat hij eeuwig op geluk en succes gaat jagen,
wat een geweldige consument oplevert. Kassa!

Er is een hele goede lakmoesproef om bij jezelf eens te testen hoe het voelt als die netwerken niet gekortwiekt zijn. Doe 120 mg 5-mapb in een glaasje sinaasappelsap en kijk eens wat je dan gaat beleven.

Een bijzonder nuttige ervaring, want je weet nu dat wat je normalerwijze aan serotonine toegediend krijgt
een schim is van wat er werkelijk aan geluk mogelijk is.

En in plaats van dat je dan een drugsverslaafde gaat worden jagend naar nog meer geluk vanuit je gekortwiekte toestand kun je beter eens uitzoeken hoe het nu werkelijk in elkaar steekt, dat receptorennetwerk en die Default Mode Network.

Martinus Benders, 29-12-2022

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn