Het realiseren van Prince – ramptoeristen, gader!

Het realiseren van Prince – ramptoeristen, gader!

Ik heb gister de uiteindelijke hand weten leggen op het nummer ‘Keine Ahnung’. Ik heb mastering na een jaar of twee studie nu dusdanig onder de knie dat ik mezelf denk ik ‘’goed’’ kan beginnen noemen. Het idee om mezelf dit jaar in 10 bandjes te veranderen is nogal wat hooi op de vork nemen, maar ik ben het soort karaktertype dat het leven juist enkel leuk vind als het vol dat soort uitdagingen zit, dus schep ik die steeds zelf. De zielenknijpers zouden zoiets ‘manisch’ noemen, denk ik, maar aan hun wereldbeeld hecht ik geen waarde.

Was Funkt da so im licht? Keine Ahnung.
Lyrics by Martijn Benders, in German this time as this is a german ‘Deutsche Welle’ themed band. The new version has an octaphaser added tuned on the Kirnberger II scale. Was kumpelt da im dunkel?

En alles zelf ingespeeld, net als mijn voorbeeld, Prince. Dat ik op mijn 53e nog ga pogen Prince te emuleren is natuurlijk veel te hoog gegrepen – zijn showmasterschap of muzikaliteit ga ik nooit evenaren, dus moet ik slimme keuzes maken. Dit nummer was eigenlijk best een pijn-in-de-kont – ik heb gevloekt dat het een slecht idee was een Deutsche Welle band te beginnen maar mezelf gedwongen door te werken aan het nummer tot de problemen opgelost waren, wat me weer een hoop nieuwe kennis opleverde.

Wat alles leuk kan houden

In de zware machinekamer van de scheppingsdrang raak je al snel eens verloren in het gestamp van de zuigers. Wat mij altijd een hart onder de riem steekt is wanneer je een hartje krijgt van een echte muzikant, van iemand die beter is dan jij het bent. Ik kreeg eergister een hartje van Lady Bergamot op Soundcloud, een hele eer vind ik, want zij maakt prachtige mixes:

The mix ‘Getting High on Love’ van Lady Bergamot

Dat soort dingen doen mij meer dan het aantal luisteraars wat je met iets zou hebben gehad. Dat zegt me tamelijk weinig – 100, 1000 – je weet niets over die mensen. Ik denk dat er veel toeval en gruis bij zit, bots misschien, gezichtloze erkenning, het betekent erg weinig. Nee, in de muziek betekent het iets als een grootheid je werk begint prijzen, net als in elk ander veld, bijvoorbeeld de poëzie.

Frans Bauer mag een miljoen volgelingen hebben, hij zal nooit bereiken dat Nick Cave zal zeggen wow Frans, wat een indrukwekkende muziek.

En daarom maakt het mij helemaal niet uit hoeveel volgelingen iemand heeft. Dat als synoniem zien voor muzikale prestaties is nihilisme ten voeten uit.

Gaat het mij lukken dit jaar om een hele plaat uit te brengen met goede Deutsche Welle nummers? Ik denk het wel. Hoewel het geen Deutsche Welle gaat wordenik heb geen trek om oude dingen na te doen, het is maar een kladblokframe om iets van een richting weer te geven. Ik wil me richten op goede Duitse poetisch-lyrische teksten. Daarnaast heb ik de roots reggae band en de electronisch-engelstalige band, ik denk dat ik van het nummer tien ga afstappen: drie goede platen maken dit jaar lijkt me
al wel hoog genoeg gegrepen. Dat vreselijke schoolnummer, de tien!!!!

De Engelstalige versie van dit artikel staat op mijn substack. Abonneer je voor dagelijks gratis posts!

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn