Planten en paddenstoelen die naar elkaar verwijzen

Een interview met M.H.H.Benders, dichter en sage logerende bij de Venus van Mierlo

Kun je ons uit de doeken doen wat een Sage nu eigenlijk precies is. Is het een soort Druïde?

Druïdes waren Keltische genezers die ongelofelijk veel kennis hadden over het bos. Die kennis is door de parasiet vernietigd, en als we ervoor hadden gekozen ons ‘Druïdes’ te noemen claimen we min of meer dat we Kelten zijn (zijn we niet) en dat we hun kennis in huis hebben (geen idee). Dat is voor ons een probleem. Amanita Muscaria of Waardstoel groeit over de hele wereld. Het is een universeel medicijn. De Druïdes kenden en gebruikten het, maar honderden andere stammen ter wereld ook. Het woord Sage is afkomstig uit de Rig Veda, het oudste geschrift van de mensheid. ‘Seers and Sages by sapience’ zijn we, en dat heeft raakvlakken met de Druïdes, die we als vrienden van het Bos beschouwen.

Waarom Amanita Muscaria en niet een van de tientallen andere leraarplanten of leraarpaddenstoelen?

Het is geen of/of. We krijgen vaak doorverwijzingen van bijvoorbeeld de Junglemoeder Ayahuasca. Ik ken twee vrouwelijke sages die tijdens hun Ayahuasca trip deze paddenstoel kregen voorgetoverd met de boodschap erbij: daar moet je zijn. Dat is toch erg bijzonder, als je er over nadenkt, in planten en paddenstoelen intelligenties huizen die naar elkaar refereren.

Hoe kun je een Sage worden en wat betekent het om een Sage te zijn?

Een Sage is iemand die het medicijn heeft gebruikt en de gelofte heeft afgelegd het Bos te zullen gaan helpen en haar vertegenwoordiger gaan zijn in de mensenwereld. Iedereen is welkom. Niemand wordt buitengesloten, we verkopen niks, het medicijn groeit gratis in het bos. Er zijn geen diploma’s, er is geen hiërarchie, de enige voorwaarde is dat je het bos gaat helpen. Sage betekent wijze en het is een eretitel. Ons belangrijkste doel is het herstellen van de stilte als belangrijkste voeding van de mens.

Jullie beweging lijkt voor een groot deel uit vrouwen te bestaan, waarom?

Onze Waardstoel is erop gericht de planeet te herstellen en om dat te bereiken moet ze vrouwen leren assertief te worden en NEE te leren zeggen. Het microdoseren met de Waardstoel is een van de beste methodes om dat voor elkaar te krijgen. Het activeert een heel oud netwerk in je lichaam, het muscarine netwerk, en wie deze paddenstoel gebruikt merkt dat ze verandert van een timide, schuchtere persoon die wordt geleefd tot een assertieve, krachtige vrouw voor wie iedereen op de tellen gaat passen. Dat is een enorme verandering, en daarom is het een heel sterk medicijn, precies het medicijn dat deze planeet die gebukt gaat onder een parasitaire patriarchische verkramping van nutteloze, kinderachtige mannen die enkel goed zijn in verkwisten en verkisten.

Maar ik ben een man en ik wil de viking berk-zerk ervaring!

Welkom en wees onze gast. Maar aan mannen een waarschuwing: testosterone en de waardstoel kan een explosieve combinatie zijn. Gebruik het met mate in menselijk-sociale omgevingen als je een probleem hebt met testosterone of woedebeheersing. Het is niet erger dan alcohol, dat niet, want je blijft bij dit middel wel helder van geest. Maar je wordt assertiever dan 80 op elkaar gestapelde Bruceleetjes dus gebruik en kanaliseer die assertiviteit naar nuttige doeleindes. Dat de vikingen dit middel in de strijd gebruikten en er onoverwinnelijke strijders mee werden is geen grap.

Moet ik me ergens inschrijven?

Je inschrijfformulier groeit in het bos. Doe altijd goed onderzoek naar de juiste hoeveelheid en de juiste bereidingswijze.

Hoe vaak kun je dit medicijn gebruiken?

Dat moet je best het medicijn zelf vragen. Het is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van wat jouw problemen precies zijn. Je kunt het als een antidepressiva gebruiken, of als een pijnstiller, of als een slaapmiddel, of als een droombegeleider – Amanita heeft vele, vele gezichten. En daarmee ook heel veel verschillende soorten gebruikswijzen.

Hier nog enkele mooie citaten en links:

De vrouwelijke zieners van de Rig Veda

Ancient seer-poets, or ‘sages’, to whom the hymns of the Ṛg Veda were said to have been revealed. According to Brahmanical theology, they constitute the third group, alongside the pitṛs and the devas, to whom a debt (in the ṛṣis’ case, Vedic studentship) is owed by all twice-born men. 

Oxford definitie van ṛṣi

Bijzonder aan de Rig Veda is dat het als geschrift een van de weinige is welke gewoon de brutale eerlijkheid heeft te zeggen ik weet het niet:

“Who really knows, and who can swear,
How creation came, when or where!
Even gods came after creation’s day,
Who really knows and who can truly say,
When and how did creation start?
Did She do it? Or did She not?
Only She, up there, knows, maybe;
Or perhaps, not even She.”
― Rig Veda

Hoe wonderbaarlijk is dat precies? In een tijdperk waarin 99% van de mensen uit know it alls bestaat die allemaal een helpdesktrauma hebben. Yup, dat is 99% van de maatschappij. Kijk maar op sociale media. Stuk voor stuk know it alls met een helpdesktrauma. Iemand stelt een vraag, en honderden verschillende antwoorden komen als vanzelf tevoorschijn, waardoor iedereen door de bomen…het bos niet meer ziet.

Sage Martinus

Liebe Deutsche Freunde,

In diesem Sommer werde ich mich etwas zurücklehnen und lediglich einige ältere Artikel überarbeiten, um am Jahresende mit einem neuen philosophischen Buch aufzuwarten. Schließlich muss Entspannung auch ihren Platz haben. Inzwischen besitze ich die Domain nobelpreisfurdeutschland.de und plane, darauf eine Website zu erstellen. Darüber hinaus beabsichtige ich, nach Kaldenkirchen umzuziehen, um meine Chancen auf den deutschen Nobelpreis zu erhöhen. Die Wichtigtuer, die sich in meiner Heimat in der Literatur verbarrikadiert haben, glauben, sie könnten mich aufgrund dieser Ambitionen lächerlich machen. Aber ich werde zeigen, dass durch harte Arbeit und Einsatz das alte Sprichwort immer noch gilt: Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg..

Sollten Sie sich dazu entschließen, mir Kryptowährungen zu spenden, um mein Anliegen zu unterstützen (den Kampf gegen die Penner-Epidemie), so wäre Ihr Beitrag äußerst willkommen.

Ich bin auch als Schriftsteller und Dichter bekannt. Bis zum Jahr 2023 habe ich etwa 18 Bücher geschrieben. Viele davon sind kostenlos auf meiner Homepage erhältlich: Ich war nie ein großer Kapitalist und glaube, dass gute Poesie eine heilende Wirkung auf Menschen hat.

Zögern Sie nicht, mir eine Nachricht zu schreiben, wenn Sie mir etwas fragen möchten.