Advies: stop met het eten van brood

Advies: stop met het eten van brood

Wetenschappelijke blogjes, wie zou er zo’n regel uit zijn pen krijgen:

Over pesticiden en de mogelijke schadelijkheid ervan is nog steeds veel onduidelijk. Dat blijkt wel uit een nieuwe studie, die aantoont dat een relatief onbekend bestrijdingsmiddel, genaamd chloormequat, in vier van de vijf geteste mensen is teruggevonden.

Eh. Je begint een stuk met dat er nog o-zo veel onduidelijk zou zijn over de *mogelijke* schadelijkheid van pesticiden, terwijl de studie gaat over het aantreffen van een gloednieuwe, tot dusver onbekende pesticide in bijna alle mensen die werden onderzocht? Dat kies je dan als openingszin als ‘wetenschapper’?

en sinds 2009 mag het over granen gespoten worden om de stengels kort en stevig te houden en te voorkomen dat de gewassen plat komen te liggen door wind of regen.

Lekker stevige graanstengels, een betere oogst, meer centjes. Het mag sinds 2009 op elke graanstengel worden gespoten van die 0-zo-mileubewuste Europese Unie. En dus zit het tamelijk massaal in uw brood. Het tast in elk geval de voortplanting aan, dus dat past bij de Europese agenda, maar helaas zullen de negatieve effecten zich niet tot de voortplanting beperken: wie een verklaring zoekt voor de wel heel erg explosieve toename aan kankers mag het volgende eens overwegen:

  1. Er is niets bekend over de effecten van chloormequat op lange termijn in een mensenlichaam. Niet onderzocht.
  2. Het RIVM doet weer eens een ‘schatting’ naar hoeveel chloormequat je misschien wel eens in je lijf zou kunnen hebben zonder ‘consequenties’ en dat wordt dan als een ‘veilige grens’ opgevoerd (zonder enig onderzoek) en vervolgens controleert geen hond of het ook waar is en controleert geen hond of die gehaltes worden overschreden.

Bovenstaande twee punten staan bij ons bekend als ‘voedselveiligheid’. Het is allemaal gericht op het verdienen van geld – normalerwijze zou je zeggen dat je voor je iets op de markt mag brengen eerst dient te bewijzen dat het niet schadelijk is, maar dat is natuurlijk veel te ingewikkeld. En dus spuiten we alle granen vol chloormequat en laten we een instituut iets mompelen over een getal wat misschien wel een veilig gehalte zal zijn om binnen te krijgen. En die mensen lenen zich daarvoor en dat alles mag worden verkocht als iets wetenschappelijks.

Ik word zo moe van brood

Heb jij het ook gemerkt, dat je zo moe word van het eten van brood? Na 2009 steeg het aantal mensen explosief dat dacht last te hebben van glutenintolerantie. Maar is dat wel echt waar ze last van hadden? Volgens artsen in elk geval niet. Je ziet dit wel vaker, een slecht gevoel wordt opgevolgd door een voor de hand liggende diagnose: ik zal wel glutenintolerant zijn.

Meteen sprong de hele industrie erop en lag binnen mum van tijd de halve supermarkt vol glutenvrije producten.

Ik had persoonlijk liever chloormequat-vrije producten gezien.

Vreemd genoeg is dat precies ook het jaartal waarin volgens het CBS tenminste de vruchtbaarheid sterk begon af te nemen, bij jonge vrouwen vooral, maar zij zoeken voornamelijk psychologische oorzaken in klimaatcrisis enzovoort:

https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/statistische-trends/2023/dalende-vruchtbaarheid-sinds-2010-de-rol-van-opleidingsniveau?onepage=true#:~:text=In%20Nederland%20worden%20de%20laatste,Nicolaas%20%26%20Huisman%2C%202022).

Ook de spermakwaliteit holt achteruit. Dat deed het al sinds de jaren zestig, een man nu heeft nog maar de helft van het aantal actieve zaadcellen ten opzichte van een man toen. Maar ook op dit vlak blijken we bij nader onderzoek in het meest wetenschappelijke land ter wereld te wonen:

Behalve de pesticiden in het kraanwater lijkt ook de chemische stof BPA de kwaliteit van sperma aan te tasten. Deze stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, flesjes voor zuigelingen en magnetrondoosjes en kan door opwarming in het eten en drinken terechtkomen. In Denemarken en Frankrijk is gebruik van BPA al verboden. In Nederland nog niet, omdat het directe verband nog niet is aangetoond.

Niet aangetoond! We hebben de veiligheidsmarges van het RIVM toch? Weet je wel, dat instituut dat jaar in jaar uit liegt tegen de overheid over het feit dat teacher plants ook medicinale toepassingen hebben? Hebben ze niet, volgens deze ‘wetenschappers’.
Het is een bijzonder clubje alwetende mensen. Hoe dat zich tot wetenschappelijkheid verhoudt is mij een raadsel, maar dat zijn wel meer zaakjes hier ten lande mij.

Oversterfte: ligt dat wel aan die vaccins?

Ook dat is maar helemaal de vraag. Ik heb de betreffende shots nooit gehaald want ik ben niet zo dol op medische experimenten op mezelf waar de fabrikant geen verantwoordelijkheid voor wenst nemen. Maar zelf denk ik dat hoewel die vaccins meespelen het een smeltkroes is van oorzakelijkheden, waarin ook bovenstaande een rol speelt.

De echte oorzaak is winstbelustheid en slecht beleid, in elk van de bestudeerde gevallen, of het nu gaat om vaccins of bestrijdingsmiddelen die enkel nodig zijn om meer winst te maken ten koste van de gezondheid van de eigen bevolking.

Wat kun jij als individu aan dit probleem doen?

Geen brood meer eten. Wij eten injera, een traditioneel ethiopisch platbrood dat wordt gemaakt met enkel Teffmeel en water:

Traditioneel wordt injera gemaakt met slechts twee ingrediënten – teffmeel en water. Teffmeel wordt gemalen uit de korrels van Eragrostis tef, ook bekend als teff, een oud graangewas uit de Ethiopische Hooglanden.

Ook wel bekend als? Het gras der liefde! Hoe bind je teff, enkel met water? Ja, de fermentatie doet de binding maar volgens Veronique is fenegriek een manier om het binden te versnellen.

Bijkomend voordeel aan het eten van injera’s is dat je deze vult met allerlei kikkererwten en humus varianten en groentes, en veel en veel minder kaas en andere slechte producten gaat gebruiken. En zo heb je er zorg voor gedragen dat al de helft van je voeding niet langer bestaat uit holle calorieën, die ook nog eens zijn gedrenkt in landbouwgif.

Dat is een goede basis voor je lichaam om te herstellen. De helft wél voedzaam maakt al een wereld van verschil voor je lichaam.

Ik wens iedereen een gezonde, volle week toe!

Martijn Benders

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn