Joop J. slaat keihard terug

Nadat de zowel SP als Groen Links stemmende Gelovige Anarchist Joop J. door onverlaten werd beticht van zowel ‘luiheid’ als ook ‘paternalisme’ haalt de Nijmeegse Peppelenbos de kistjes weer uit het vet en schopt keihard terug met een briljant stuk over Rodenko!

In het stuk laat hij fijntjes doorschemeren dat het predikaat ‘luiheid’ eerder op zijn critici van toepassing zal zijn, want behalve een interesse in ‘Vlaamse experimentele poezie’ heeft Joop ook nog eens, let op, ‘interesse voor Nederlandse poeziebeschouwers’ en dat mag u als trouw lezer van Neerlandistiek.nl best weten, dat mijnheer J. ondanks zijn toch wat matige salaris wel de geestkracht bezit niet slechts drie maar wel vijf mensen te volgen. Bravo, Joop! Nu nog in de juiste volgorde rangschikken!

Lees het artikel

En daar blijft het niet bij. Natuurlijk moet hij als kistjesdragende jezusminnende jesseklaveranarchist wel even de Grote Drie er weer bij halen. Dat er nooit een vrouw te bespeuren valt in al zijn stukken heeft niets met Paternalisme van doen: Rodenko was gewoon the Golden Brown van de fifties, gast!

Zoals Matthijs van den Nieuwkerk in elk werk the Beatles weet ontwaren, zo ontwaart Joop in een gedicht van Rodenko the Stranglers:

De populieren werpen met een schoolse nijging
elkaar een bal vol vogelstemmen toe
en héél hoog schildert een onzichtbaar vliegtuig
helblauwe bloemen op helblauwe zijde.

De zon speelt aan mijn voeten als een ernstig kind.
Ik draag het donzen masker van
de eerste lentewind.

Let op: heroïne en schoolse nijging is in het anarchistische universum van Jezus Christus zo goed als hetzelfde. Schoolse neiging, Bob Ross, donzen masker van lentewind. Het Golden Brown van Rodenko, de grote uitschieter? Welnee, zelfs van Rodenko heeft Joosten geen sikkepit verstand.

Zo, over zes maanden gaat Joop the Sex Pistols horen in het andere boek dat hij ‘s avonds leest.

Wat Joop J. is voor links (alles, van anarchist tot christen tot groen links stemmer) is Paul Cliteur voor rechts. Een beetje dom, maar hij representeert alles.

Volgende keer in ‘hoe herken je een predator’: mensen die alles representeren,

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.