Brabofilosoof wil Tweede Kamer verplaatsen naar de Efteling

Van onze webredactie

Filosoof en dichter Martijn Benders heeft op de website van de nieuw opgerichte Woudpartij een partijprogramma gepost waarin een van de speerpunten is dat de Tweede Kamer verplaatst gaat worden naar de Efteling bij Kaatsheuvel. De partij, die zich affilieert met de spreuk ‘Niet Links, Niet Rechts, maar Kruin!’ wil Nederland ‘terugbrengen tot een oerbos’ en alle boeren omvormen tot paddenstoelkwekers.

Lees: Partijprogramma Woudpartij

Waarom de Tweede Kamer naar de Efteling?

De Efteling heeft een functionele rol in de Nederlandse samenleving: het laat ons zien wat voor gekke sprookjes mensen vroeger in geloofden. ‘Parlementaire Democratie’ is een van die sprookjes, en het zou fijn zijn als onze kinderen die malle vertoning in context kunnen bekijken met andere sprookjes en volwassen mensen verder kunnen met een serieuze vorm van democratie: de gildedemocratie.

We zien verder in jullie programma dat jullie een nieuwe verlichting voorstaan, waarin de wetenschap weer onafhankelijk wordt en niet wordt gecontroleerd door grote geldschieters. Makkelijk gezegd, maar wie gaat dat betalen?

Dat gaan wij betalen, omdat we wetenschap belangrijk vinden. Wat wij niet belangrijk vinden gaan we niet betalen, dure voetbalstadions en malle opleidingen en overbodige zorg. Geen zorgen, als de Woudpartij gaat regeren is financiering gegarandeerd.

Jullie programma is erg futuristisch en veel te progressief

Er is helemaal geen tijd dingen langzaam aan te pakken. Het gewone konijn staat zelfs al op de rode lijst met bedreigde diersoorten. Het is tijd dat we de distopie vaarwel zeggen en aan een utopie gaan werken
voor alle bewoners van deze planeet.

Maar de huidige politici pakken de boel toch al stevig aan?

Welnee. Ze stoken andermans bossen op en noemen dat groene energie. Ze gaan tegen het klimaat vechten en tegen stikstof cijfertjes, maar het echte plan is de eigen achterban uitkopen en dan precies dezelfde vleesindustrie weer opbouwen in de Ukraine om dat vlees dan weer met stinkende vrachtwagen helemaal terug te gaan rijden. Oplichters zijn het, allemaal.

Wat dan? Wat is het alternatief?

Niet Links, Niet Rechts, maar: Kruin! De Woudpartij. Lekker weer gratis paddenstoelen uit het bos eten.
Hele bullshit job verkramping kan ook naar de Efteling. We gaan een schitterende maatschappij bouwen
allemaal samen!

https://www.woudpartij.nl/ons-programma/ons-programma-van-bos-naar-woud/

Martijn Benders has published twenty-six books, eighteen of which are in Dutch. He has been named one of the greatest talents of his time by critics like Komrij and Gerbrandy. He has also written three philosophical works, one of which is in English about the Amanita Muscaria, the Fly Agaric. Publishing on the international stage of The Philosophical Salon, he has also gained international recognition as one of the most remarkable thinkers from the Netherlands.