Caterwauling life

Caterwauling life

Vertaalde zo vroeg op de morgen ‘met je tooi van uitgerupst leven!’ als ‘with your ornament of caterwauling life!’ en ben daar heel tevreden over; ik moet er echt niet aan denken dat die ‘correct-vertaal-crowd’ zich met mijn werk zou gaan bemoeien…! Daarom geen klachten dat ik de vertaling zelf doe – ik zou niet anders willen.

Vond gister een facebook berichtje dat ik een jaar geleden schreef. Volgens nieuwsberichten was gebruik van dit soort drugs dankzij de ‘coronamaatregelen’ met ruim 20% gestegen, dus lekker winstgevend tijdje voor Dark Pharma geweest:

Kijk je alleen naar de meest bekende substanties dan is dit het resultaat van die ‘oorlog tegen drugs’: 6.5 miljoen verslaafde nederlanders, maar in werkelijkheid dus nog veel meer:

1.4 miljoen anti depressiva

0.5 miljoen alcoholisten

1 miljoen benzodiazepines verslaafden

1.2 miljoen opoiden verslaafden

0.5 miljoen cannabis verslaafden

0.8 miljoen mensen antipsychotica

0.4 miljoen mensen ritaline/concerta/aderall

———————————————————-

6.5 miljoen mensen

Twintig procent erbij, dan heb je het over miljarden extra winst. En inmiddels 8 miljoen harddrugs verslaafden in Nederland, mensen die niet eens meer in staat zijn een boek te lezen.

Ik vond op de mobiel van mijn vader een appje van buurman Frank. ‘Heb je de covid shot al gehaald,
Martien, hij is volledig veilig hoor’ las ik. Een week na het halen van die shot viel hij dood op straat, een hartaanval. Luttele weken daarvoor werd hij door de cardioloog nog aangeprezen om de uitstekende conditie van zijn hart. Frank was op de begrafenis en voelde zich duidelijk niet op zijn gemak.

Kun je de werkelijkheid goed duiden als je een harddrugsverslaafde bent? Dat is een filosofische vraag.
Het is ook een ietwat retorische vraag, want het antwoord is natuurlijk: nee. Een verslaafde dient zijn
verslaving, en dan is de waarheid ver heen. Nietzsche wou niet eens melk drinken, laat staan alcohol.
Zo serieus nam die man de filosofie en het denken.

Met andere woorden: met zoveel harddrugsverslaafden (ze noemen het geen harddrugs, maar dat zijn het wel) heb je een bevolking die totaal niet meer in staat is de werkelijkheid te duiden, laat staan
literatuur. Niet zo vreemd dan dat die in mum van tijd door leukeratuur vervangen wordt, met dezelfde psychoboomer-centrale als altijd op de achtergrond die er centjes mee binnenharken.

Wat gaan we aan dit probleem doen? Ook al zo’n retorische vraag. Niets, want het is alleen
een probleem voor mensen die wel ervaring hebben met de echte wereld, en die bestaan
nauwelijks meer.

Martinus Benders, 19-12-2022

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn