Coronadagboek 23-03-2020

Aflasten van events – een concert met 99 bezoekers is natuurlijk geen coronahaard, maar met 100 bezoekers gaan we de mist in. Ruud Poppelaars zegt dat Rutte en kornuiten zich al juridisch aan het indekken zijn – Rutte noemt zichzelf afgelopen dagen steeds ‘historicus’ en Bruins de minister van gezondheid heet plots ‘jurist’, want dat heeft de man ook gestudeerd. En ze luisteren naar ‘de experts’, dus aan hun kan het niet liggen.

Bizar plaatje:

Het is misschien overbodig, maar ik zou mijn lezers met klem willen vragen nooit meer op een van deze partijen te stemmen.

Onderwijl zie ik geen maatregelen waar ze nodig zijn: de school en de supermarkt. Dat zijn de echte events, de echte verzamelplaatsen. Maskers, aub, handschoenen, karretjes ontsmetten. Waarom gebeurt dat niet?

Het Lucifersmeisje lijkt middenin het gedicht plots in een toneelstuk te veranderen. Een eigenaardig format, het gebeurde als vanzelf, ineens werd het van gedicht toneelstuk. Ik weet niet of zulke werken elders bestaan.

Uitgebreide excuses van Leo over het griepje en de dorpjes die niemand kent. En dan komt van der Holst geinen, Pfeijffer reageert niet omdat ik de dichter ben die niemand kent, is natuurlijk zo.

Ik had het er gister nog met Andrea over, over hoe tevreden ik ben met mijn status. Het viel haar op dat Stella Bergsma, die ze op een of andere rebelse bijeenkomst zag in Zaandam, en die mij schijnbaar bij naam noemde, erg ontevreden leek met haar status, heb ik geen last van, Status Onduidelijk staat al mijn hele leven op mijn voorhoofd gekerfd en dat vind ik een uitermate prettige positie.

Status: Onduidelijk. Handjes wassen, peperkoek kopen.

Vroeger werd ik wel eens ‘Enfant Terrible’ genoemd, en dat vond ik verschrikkelijk, wie wil er nou in een of andere suffe lerarenkamer zo bekend staan? Mijn god, een enfant terrible in een of ander slaperig buurthonk, dan ben je per definitie al van het padje.

Nee, Status Onduidelijk, daar doe ik het voor.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.