De speech van Rutte – groepsimmuniteit uit het griepdraaiboek

De meeste mensen hebben een beperkte capaciteit om met negatief nieuws om te kunnen gaan, dat is omdat zij zelf al niet al teveel positiviteit bezitten, en er dus compensatie nodig is. Machthebbers parasiteren daarop, door precies het juiste moment af te wachten: wanneer de kudde snakt naar een verbindende boodschap, hup daar komt de priester, met zijn kudde-immuniteit, en bijna iedereen valt in zwijm, wat een mooie toespraak, terwijl hij alleen maar zegt dat ze om economische reden niet langer van plan zijn het virus te bestrijden en nog steeds op het griepdraaiboek uit 1954 vertrouwen, terwijl niets bekend is over immuniteit mbt Corona.

Of ja, wat er bekend is, zo lijkt het, is dat 14% van de mensen die opknapt van corona weer opnieuw besmet raakt.

Voor ‘herd immunity’ moet je een positie bereiken waarin 60% van de bevolking Corona had en weer is opgeknapt, zonder dus opnieuw te worden besmet.

Dan heb je het bij een ziekenhuis-opname ratio van 10-15% over 9 miljoen besmette Nederlanders en ongeveer 1.3 miljoen mensen die in het ziekenhuis gaan belanden op de intensive care.

En dat om de GOK te nemen dat er iets als herd immunity zal ontstaan, want dat is een gok, men weet dat op dit moment niet, men doet eigenlijk nog steeds alsof dit een griepje is.

Maar we hebben dus 1050 IC plaatsen, en men meldt vol bravoure dat dit aantal wel kan worden opgerekt naar 2000.

Goed: wat doen we dan met de 1.2 miljoen andere nederlanders die opgenomen moeten worden? Die vraag blijft onbeantwoord. Ze gaan het ‘reguleren’, ze gaan het ‘voor ons in goede banen leiden’. Hoe? Daarop blijft het antwoord uit.

Het huidige RIVM beleid biedt een antwoord: test zo weinig mogelijk, en laat alleen de meest ernstige gevallen in het ziekenhuis toe. Een strategie die naar mijn inschatting nog 8 dagen zal werken.

Share:

More Posts

De kenmerken van een predator (4)

Wat vooraf ging: we concludeerden dat mensen die kinderboeken voor volwassenen schrijven en zich kinderachtig voordoen een type predatoren zijn, omdat ze de lezer niet

De kenmerken van een predator (3)

Als je het over een predator hebt denken mensen bijna automatisch aan een roofdier, aan goede jagers, aan machtige gespierde katten. Maar dat is niet

De kenmerken van een predator (2)

Een prima voorbeeld van ‘kinderachtig is goed genoeg voor iedereen’ zijn bijvoorbeeld mensen die zich raar mogen gedragen omdat ze binnen bepaalde lijntjes op een