Effectieve aanpak van corona

Mijn huidige visie op een effectieve aanpak van dit virus is de volgende: Dit virus heeft een bepaalde luchtconditie nodig om te verspreiden en het verspreidt zich het best in afgesloten ruimtes, omdat zonlicht en wind verspreiding buiten lastig maken. We leven niet langer in de middeleeuwen en hebben dus afdoende middelen de luchtcondities zo aan te passen dat we het virus het verspreiden zo goed als onmogelijk maken.

Hoe? Simpel, in elke ‘verspreidingshaard’ en dat zijn met name de supermarkten zetten we luchtbevochtigers neer. In vochtige lucht hebben die corona deeltjes het heel moeilijk, want ze raken gevangen in dat water en worden naar de grond getrokken. Ook in treinen en bussen: luchtbevochtigers.

De corona zal dan nog voornamelijk aan je schoenen zitten, dus introduceer de turkse gewoonte je schoenen (met handschoenen) buiten de deur te houden.

Daarnaast natuurlijk het mondkapje. Dat helpt om het virus niet zelf te verspreiden, en om niet die verdwaalde druppel binnen te krijgen waarin een grote concentratie coronadeeltjes zitten.

Dat is het, mijn aanpak. Die anderhalve meter zie ik persoonlijk als een bizarre willekeurige maatregel die wel ‘iets’ zal helpen maar lang niet afdoende – en als ik mensen in de supermarkt observeer houdt zo’n beetje niemand zich er echt aan.

Supermarkten zullen klagen dat hun producten vochtig worden, maar dat is makkelijk te ondervangen door alles in plastic te verpakken.

Het is dan niet nodig de economie zo gigantisch te schaden zoals we dat nu doen. Nadenken leer je niet op school – vandaar misschien dat juist ik hiermee moet komen, het is een voor de hand liggende oplossing die een stuk goedkoper is dan de ellende waar we nu voor kiezen.

In de buitenlucht zijn mondkapjes niet zo nuttig, en kun je het best inderdaad gewoon wat afstand houden van elkaar.

Met deze simpele maatregelen zul je veel sneller van deze ellende verlost zijn.

En verder natuurlijk: de weerstand zelf trainen, door koutraining, bijvoorbeeld die van Wim Hof, in de hele wereld beroemd maar in Nederland negeren de krantjes hem voornamelijk:

Daarnaast heb ik ook nog twee tips:

  1. Zon elke dag de tong en de keel, door je tong uit te steken in een bepaalde hoek richting de zon, mogelijke virusdeeltjes zijn daar niet blij mee.
  2. Gorgel met baking soda, dit verandert de PH waarde in mond en keel en ook daar wordt het virus helemaal niet vrolijk van.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.