De ‘cultuur van het leven’ van Frans Timmermans

De ‘cultuur van het leven’ van Frans Timmermans

Dat het tot oorlog zou komen, besefte ik al toen de Neocon-linksen Bernie met een of andere smerige truc opzijzetten. Biden, wiens hond zo ongeveer alles onthult: een herder die hij ‘Commander’ noemt en die zo agressief is dat hij meerdere leden van de geheime dienst zo ernstig beet dat ze in het ziekenhuis behandeld moesten worden. Honden nemen vaak de ‘energie’ van hun eigenaar over, en onze aan kinderen snuffelende gerontocraat was dus slecht nieuws voor de wereldvrede, dat wist ik toen al.

Inmiddels zijn we 50.000 Oekraïense amputaties verder, omdat jonge soldaten de Russische mijnenvelden ingestuurd werden omdat er ‘resultaten geboekt moesten worden’ voor de neocons. Rutte stond erbij als een boer met kiespijn, in een ziekenhuis naast twee geamputeerden, een selfie nemend met een eveneens lachende Zelensky. Het was de meest afgrijselijke foto van het jaar, maar inmiddels kan ik hem nergens meer vinden.

Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand na het doen van zo’n evident fascistische uitspraak niet op zijn minst ontslagen wordt.

Martinus 27-02-2024

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn