Een boek over een paddenstoel

Een boek over een paddenstoel

11-04-2023

In mijn chronologisch onderzoek van sprookjes en mythes begint mijn bijbel-analyse op pagina 120. Dat is het werkelijke begin van ‘Genesis’ als je het op een tijdlijn zou plaatsen. Dat Adam en Eva gestraft worden omdat ze iets bij een boom plukken en consumeren is geen scheppingsverhaal maar ‘s werelds eerste drugswet, die rond het jaar 900 is ontstaan.

Ik kreeg bericht dat mijn schoonvader Kees plots erg fan van mijn werk is geworden. Kees was heel erg onder de indruk van hoe ik de begrafenis van mijn vader vorm had gegeven. Hij noemt de bundel ‘Gedichten om te lezen in het Donker’ een meesterwerk aan de telefoon met Veer, hij heeft de bundel met Pasen aan de hele familie voorgedragen.

Ik had ook wel mijn best gedaan om de geest van mijn vader goed gestalte te geven, inclusief een praktijk die ik zelf dan sjamanistisch vond: een muzikant betalen om te spelen op de begrafenis, om een denkbeeldige schuld te vereffenen. Dat werd Ton de Jong, wiens performance buitengewoon was.

De begrafenis is op Youtube te bezichtigen voor wie dat wil. Ook dat is in de geest van mijn vader, die graag zijn leven aan iedereen liet zien, ook als het minder aangename aspecten betrof.

Ook mijn moeder lijkt nu hard achteruit te gaan. Ze reageert nauwelijks nog en er is met haar nauwelijks nog een gesprek te voeren. Ik moet er dus rekening mee houden dat ik binnen een jaar tijd mijn volledige familie zal verliezen.

Ik vind dat in het geval van mijn moeder niet erg, want ik ben bepaald geen fan van uitzichtloos lijden en ik vind het verbieden van euthanasie voor dit soort mensen een prima voorbeeld van een criminele wet die is gebaseerd op drogredenaties.

Laat altijd bij een notaris vastleggen dat je in geval van uitzichtloos lijden euthanasie wilt, want in dit kutland hebben ze het zo geregeld dat als je dat niet doet dit je echt de pineut gaat zijn: de familie heeft hier niets over in te brengen, want ‘die kennen jou niet’ en de rechtbank werpt zich zonder documentatie onterecht op als ‘jouw vertegenwoordiging’.

‘Wilsonbekwaam’ is de naam van deze drogredenatie – ik kan er wel eens een filosofisch essay aan wijden, want het ideetje rammelt echt aan alle kanten. Het is niet moeilijk om het begin van het essay al meteen te verzinnen: het juist de moderne modelburger die wilsonbekwaam genoemd dient te worden, hij is niet eens meer in staat een boek te lezen laat staan er een wijze les aan te onttrekken. Hij kan alleen nog maar ‘scannen’.

Maar ik zit in een intense schrijffase, en dit artikel zal moeten wachten tot het boek het licht gaat zien.
Het is opnieuw een meesterwerk, meer nog denk ik dan bij eerdere pogingen. Ik heb er drie jaar aan gewerkt, het Engels zal onberispelijk zijn, en er bestaat geen vergelijkbaar boek in de geschiedenis van de wereldliteratuur. De wilsonbekwamen zullen echter denken dat het ‘een boek over een paddenstoel’ is.

Martinus Benders, Het zal Wel een Paasboodschap Zijn, Mierlo, 11 April 2023

P.S.: Over meesterwerken gesproken:

| The Metamorphic Garden | – | De Metamorphische Tuin | wordt het grote project van Veronique Hogervorst waar zij eveneens jarenlang aan heeft gewerkt, zoals het grote projecten betaamt. Het wordt een amalgaam van tekst, kunstwerken en muziek.

Zij schrijft op facebook:

It has been in the mason jar for a while, and now I am composing music to support the drawings. The drawings are intended for a deck of cards. Each image is an archetypal energy in an encompassing project entitled The Metamorphic Garden. The music probably can’t be separated from the image, and will probably end up in videos. Maybe also in LPs haha!. Who knows!! I am so very grateful that I can now make really good audio material!

And I really want a tangible oracle deck with it, of course.

Het heeft even in de weckpot gezeten, en nu ben ik muziek aan het componeren die de tekeningen ondersteunt. De tekeningen zijn bedoelt voor een kaartendeck. Elk beeld is een archetypische energie in omsluitend project getiteld De Metamorphische Tuin. De muziek kan waarschijnlijk niet los staan van het beeld, en zal waarschijnlijk in videos komen. Misschien ook in LP’s haha Wie weet! Ik ben zo dankbaar dat ik nu echt goed audio materiaal kan maken

En ik wil heel graag een tastbaar oracle deck erbij uiteraard.

image:
fragement uit Zonnedauw (#33)
scene from Sundew (#33)
©️ veronique hogervorst 2023

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn