Een halve dosis Iboga wortel

Een halve dosis Iboga wortel

Gister werkte ik aan een zwarte Tara die Veronique had gemaakt. Er stond bij dat de mantra ‘verandering zou forceren’.

‘s Avonds dacht ik: ik drink het laatste restje uit dat bijna lege flesje Lion’s Mane extract. Dus ik pak dat flesje, draai de pipet er af en zet het aan mijn mond. Huh, denk ik, dit smaakt helemaal niet naar Lions Mane als ik mijn eerste slok neem. En hoezo zit er nog zoveel in?

Ik kijk op het flesje. Shit, dit is het Iboga wortel extract. Wat je heel zorgvuldig moet doseren en waarvan het RIVM laatst beweerde dat het gevaarlijk zou zijn voor je hart.

Op zo’n moment raak je natuurlijk in paniek. Ik spuugde het rest wat nog in mijn mond zat uit en ging mijn mond spoelen.

Zo’n paniekaanval onder controle krijgen is op zo’n moment van belang. Je hebt immers een middel genomen dat potentieel zulke angsten kan versterken. Kwestie van er geen zin in hebben en een ander plaatje opzetten, door aan fijne dingen te gaan denken.

Ik voelde de wortelwarmte van het middel, dat een soort beschermende warme laag om je heen vormt. Ik dacht na over dat het geen toeval kan zijn dat men mensen in een iboga ritueel drie dagen lang begraaft onder de grond waarna ze na 3 dagen als herborgen uit de aarde verrijzen en de hele Jezus legende die daar gewoon een aftreksel van is. Jezus is dus gewoon een wortel, niet een paddenstoel zoals Rembrandt meende (zie daarvoor: Amanita Muscaria, the Book of the Empress)

Het middel lijkt een soort middenweg tussen LSD en Amanita. Het heeft de warmte van Amanita en de rusteloosheid en het wakkere van LSD. De warmte is echter meer van buitenaf, als een schil, in plaats van van binnenuit als bij Amanita.

Ik kan me heel goed voorstellen dat bij inname van veel van deze wortel je drie dagen begraven zou kunnen liggen in een cocon van warmte.

Het middel schijnt heel goed te zijn om van verslavingen af te komen. Misschien met een zeker risico, het schijnt dus op je hart te werken en er schijnt ooit iemand te zijn overleden na gebruik van een onbekende hoeveelheid van dit middel.

Maar verslavingen heb ik niet meer, nu ja, op koffie na dan. Ik kreeg heldere beelden, kon me goed focussen op periodes in mijn leven.

Goed worteltje.

En met mijn hart is weinig loos, ik merkte wel dat ik een snellere hartslag kreeg maar geen problemen verder.

Ik ben na een tijdje ingeslapen en ‘s ochtends voelde ik me niet bijzonder anders dan ik me normaal voel.

Het flesje is bedoeld om te microdoseren dus ik denk niet dat ik erg veel van de wortel binnenkreeg. Een druppel zou 8 mg van de wortel bevatten, staat op het flesje, en ik denk tussen 20 en 30 druppels te hebben ingeslikt, wat zou optellen tot ongeveer 200mg wortel.Even online zoeken:

Strict medical supervision is necessary with use. Single oral doses of ibogaine ranging from 500 to 1,000 mg have been used in clinical trials for the treatment of opioid addiction.

Aha, zie daar. Ongeveer 30-40% van een volle dosis kreeg ik dus binnen. Goed te weten. Het flesje is half leeg. Een vol flesje is dus ongeveer 1 volle dosis Iboga.

Niet helemaal duidelijk wat ik hieraan heb gehad, maar het was dan ook volledig ongepland. Ik voel me ietwat katerig, volgende keer beter opletten wat ik op mijn nachtkastje zet.

Martinus 18-03-2024

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn