Een lachje oefenen voor de spiegel

Een lachje oefenen voor de spiegel

We leven in het tijdperk van de grote taalverloedering. Zo weet eenieder met gedegen taalkennis dat ‘semieten’ verwijst naar arabische volkeren waarvan ook de palestijnen deel uitmaken. Dientengevolge is het etnisch zuiveren van zulke bevolkingsgroepen het meest anti-semitische dat je mogelijkerwijze zou kunnen verrichten. Erger anti-semitisch kan het simpelweg niet. Maar daar hoor je letterlijk niemand in de media over.

Adolf Hitler werd gefinancieerd uit Amerika. Dat deed men omdat men in de Weimar Republiek een utopische concurrent zag van het roofkapitalisme(1) en dat moest natuurlijk kapot worden gemaakt. Men had dus na de oorlog Israel beter in Texas kunnen situeren, naast de ranch van George Bush, maar daar is het nu helaas te laat voor: we zitten met het psychotisch verzinsel opgescheept. Waarom moesten onbetrokken partijen worden gestraft voor de misdaden van de Duitsers en de Amerikanen? Omdat die wit zijn, dat is het enige juiste antwoord. De constructie schreeuwt: Apartheid.

Toen ik met een artikel in the Philosophical Salon kwam werd dat doorkruist met een stuk over Slavoj Zizek die werd aangevallen op de Frankfurter Buchmesse, hij werd bijna letterlijk het spreken onmogelijk gemaakt. Deze week deed de Duitse regering daar nog een schepje bovenop door een conferentie met de linkse intellectueel Varoufakis binnen te vallen en iedereen de mond te snoeren, onder het valse voorwendsel van ‘vermeende onveiligheid’.

Een video met Varoufakis

Echt links, dus, want neplinks/neoconlinks liet middels Frans Timmermans weten dat wij de ‘cultuur van het licht’ zijn en de Palestijnen zijn ‘de cultuur van de dood’ (Zie: Leftlaser) – mogen we daar de Grieken nu ook aan toevoegen, Frans? Je klinkt als de andere religieuze malloten die weer uit het zomp weten springen nu men kwaadaardige irrationaliteit op een gouden sokkel heeft gehesen:

Toen recentelijk aan het licht kwam via het Parool dat de BVD niet alleen van een hele hoop linkse mensen een vuistdik dossier liet bijhouden door ze te schaduwen maar ook vooral van Joodse mensen die uit een vernietigingskamp kwamen bijna 30 jaar lang liet volgen om te zien ‘of ze geen communistische symphatien hadden’ en uit een KRO documentaire bleek dat die BVD zelfs liquidatielijsten van communisten er op nahield (dat communistische schrijvers en dichters vaak een vroege dood stierven waarvan de details niet echt weten kloppen – zie daarvoor de veelbesproken bundel (2) ‘Gedichten om te lezen in het Donker’) – we kunnen om de hete brij heen draaien, maar wat hier echt aan de hand is is dat de lieden die de Nazi’s in de tweede wereldoorlog hadden gesteund na de oorlog gewoon zijn blijven zitten alsof er niets was gebeurd.

Je kunt op twee manieren censuur bedrijven als je niet wilt dat iets boven komt drijven. Je drukt verzet de kop in en hoopt dat niemand het merkt, of je verzuipt iedereen in zoveel informatie dat mocht het gevreesde narratief ooit opduiken, niemand het zal opmerken in de grote informatiebrij.

Dat 50 jaar lang niemand wist dat Lucebert bij de wehrmacht zat terwijl hij nota bene brieven naar het thuisfront stuurde met Heil Hitler – en dat terwijl er wel 75000 boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn geschreven! Maar dat is toch voor een heldere geest enkel verdacht – wanneer zittende machten aan het overdrijven slaan en tegen het instinct van een uitgever in gaan – een uitgever zou altijd zeggen, waarom alweer een boek over WWII? Maar nee, het kon niet op, hoe meer boeken, hoe beter.

Onze superieure genocide

Volgens de sloveense kunstformatie Laibach is dit een van de meest hardnekkige en giftige vormen van wit suprematisme: constant hameren dat jouw genocide de superieure genocide is, zodat je de andere genocides nooit meer hoeft benoemen. Drie miljoen doden in Irak. Wie weet hoeveel doden in Jemen.

En ze hebben voorwaar gelijk: het is de formule voor donkere tijden. Gelukkig zie je af en toe nog een helder licht, zoals de Egyptenaar Bassem Youssef:

Maar ook op Al Jazeera is uitgebreid besproken dat wat hier toegepast werd de bekende Nazi propagandatechnieken zijn:

Je zult deze op Youtube moeten bekijken.

Men heeft in oktober The Philosophical Salon permanent uit de LA review of Books verwijderd omdat het tijdschrift weigerde de standpunten van Zizek over de palestijnen aan te passen of verwijderen. Dan maar het hele blad de prullenbak in, dacht men bij de LA Times. Harde censuur, de handschoentjes van vroeger konden af. Varoufakis werd het spreken onmogelijk gemaakt. Whats’s next? Terwijl ik dit tiep heeft Israel raketten op Iran afgevuurd. Wie weet deze psychopaten te stoppen?

Waarom gaf Europa na WW2 de teugels uit handen aan precies het land dat Hitler had gesponsord? En nog steeds doen we alsof we de 58e staat van Amerika zijn. Het eerste wat Rutte deed als Minister President is langs gaan bij Coca Cola en hij baseerde zijn toespraken zelfs op hun reclamefolders:

https://www.rtl.nl/nieuws/nederland/artikel/359231/speech-rutte-gebaseerd-op-bedrijfsfolder-coca-cola?redirect=rtlnieuws

Zou hij de satanische lach die hij deze week in de Tweede Kamer ten beste gaf nog voor de spiegel hebben moeten oefenen? (Zie einde video)

(1) en een mogelijk overwinning van het communisme: de Weimar republiek was erg instabiel, en zou mogelijk door communisten worden overgenomen. Daarom stak men veel geld in de Nazi’s.

(2) Een sarcastische opmerking, de bundel werd juist doodgezwegen

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn