Een staatsgreep op de menselijke geest

Het RIVM begaat al vijftig jaar lang een misdaad. Het is namelijk enkel geoorloofd om een middel op lijst 1 van verboden substanties te plaatsen als daarvoor geen enkele medische toepassing bekend is. Jaarlijks liegen ‘wetenschappers’ van het RIVM om onduidelijke reden dat dit bij psychedelica als LSD, psilocybine en amanita muscaria niet het geval is, wat door duizenden onderzoeken door gerenommeerde instituten glashard wordt weersproken. En omdat dit een leugen betreft kunnen we maar één harde wetenschappelijke conclusie trekken: er is een hersenspoelprogramma gaande. Want dat is de enige goede reden die je middels deductie zou kunnen verzinnen voor deze staatsgreep op de menselijke geest.

Er staan twee aardige documentaires op Netflix, die beide handelen over deze middelen. De eerste is Magic Medicine:

https://www.netflix.com/nl/title/81409016

Deze documentaire concentreert zich op psylocybine en laat zien dat deze substantie op wonderbaarlijke wijze een probleem weet analyseren. Frappant is bijvoorbeeld de man die meende dat zijn slechte baan de oorzaak van zijn depressie was, tot psilocybine iets anders liet zien wat hij reeds lang vergeten was.

Dat is precies waarin Psilocybine kan uitblinken: zoals iemand in de documentaire het zegt: het is alsof je een geniale therapeut inslikt.

De tweede serie afleveringen keek ik gister. Ik vond het vooral boeiend om opnames te zien van Albert Hoffman. Ik had op Buyukada nog een vel zegels waarvan mijn turkse vriend bij hoog en laag zweerde dat die door Hoffman zelf waren gemaakt.

Beide series gaan niet zo diep op de substanties in. En in beide series vind je ondertonen van het oude narratief terug, zeker in de tweede serie en hoe deze eindig, vanuit een materialistisch ideetje dat het toch maar wonderbaarlijk is dat simpele materie zulke spiritualiteit kan voortbrengen. Zo iemand heeft eigenlijk enkel met zijn kleine teen in het water gezeten. De man in kwestie is vooral iemand die op zijn 65e toch nieuwsgierig werd en twee trips deed. Het is eigenlijk niet het soort documentaire dat ik over deze teacher planten en paddenstoelen zou willen zien – de geavanceerde blik is zoveel boeiender, maar
hopelijk kan ik daar zelf later dit jaar/volgend jaar mijn steen aan bijdragen.

De netflix documentaire ‘how to change your mind’:

https://www.netflix.com/nl/title/80229847

Het is bijvoorbeeld ronduit bespottelijk hoe we van een of ander vrouwtje diep in de Mexicaanse bergen moesten leren hoe een paddenstoeltje dat overal groeit nuttig kan zijn. Dat kan alleen zo gebeuren als je duizenden jaren van menselijke kennis vernietigd, zoals de parasiet het deed, om een monopolie te krijgen op medicatie. Want al die oorlogjes dienden een doel: de oorlog tegen de paddenstoelen, de oorlog tegen de kruidenvrouwtjes, de oorlog tegen psychedelica…en nu zitten we met de gebakken peren.

Wat dient er te veranderen?

Allereerst is het sowieso een foutief uitgangspunt dat de overheid wetenschappelijk onderzoek
mag verbieden. De drogredenatie dat er een medische toepassing voor een middel moet bestaan voor hij van de lijst mag – een drogredenatie waar de instanties zich nu al criminineel aan vergrijpen – het is natuurlijk volstrekt bizar om te zeggen dat je geen wetenschappelijk onderzoek mag doen naar een middel en dat je dan tegelijkertijd KUNT duiden, zonder enig onderzoek, of het medische toepassingen kent. Die constructie is totaal bizar. Je kunt pas weten of iets medische toepassingen kent na gedegen onderzoek. Bij het minste of geringste vermoeden dat een middel medische toepassingen kent zou het dus ogenblikkelijk van de lijst gehaald moeten worden.

Plus: het heeft totaal geen enkel nut om wetenschappelijk onderzoek naar wat dan ook te verbieden, en zeker niet onderzoek waar een miljard mensen baat bij zouden kunnen hebben.

Er dient een nieuwe wet te komen waardoor deze onafhankelijkheid van de wetenschap gegarandeerd wordt. Politiek gemanipuleerde wetenschap is boerenbedrog.

By their fruits shall ye know them
M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and party leader of the Dutch 'Woudpartij'. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on 'SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!