Elke dag een onsterfelijke regel

Elke dag een onsterfelijke regel

Elke dag een onsterfelijke regel schrijven, zo zou ik de kunst van het dichten benoemen. Maar hoe vaak zie je niet boekwerkjes waar geen enkele onsterfelijke regel in wist landen. Schrijven van een dichtbundel is in werkelijkheid een karwei met een enorm hoge moeilijkheidsgraad, maar de parasitaire industrie heeft er een soort invuloefening van gemaakt voor boekjes bedoeld als visitekaartje bij je optreden, en dan gaat het vooral om een avondje leuk vermaak bieden aan bejaarden.

Dat is uiteraard geen dichtkunst maar een parasitaire persiflage daarop. Ik ben geen cliniclown die dementerende mensen moet vermaken met leuke, begrijpelijke taal. Kunst die zich maatschappelijk nuttig moet maken – ach en wee. Representatieve kunst, zoals die pokdalige gay-parasiet in de grachtengordel me ooit vertelde: die wenkbrauwen van Wigman maakten hem ongeschikt voor De Wereld Draait Door. Inmiddels blijkt die studio een eigen sekskamer te hebben gehad waar Ali B pijpen op schrijfkamp ooit is ontstaan.

Vies wereldje. Toen Komrij een lang stuk schreef over het verraad van zijn generatie – letter voor letter waar – maar ach wat zou ik toch over mijn eigen generatie kunnen zeggen? Het zootje lamstralen dat Komrij’s tirade bevolkt steken er als heiligen bij af. Daarom denk ik dat de degeneratieve beweging niet te stoppen is en heb ik allang geen interesse meer deel te nemen aan ‘het literaire circuit’ – waarom zou ik naast iemand willen staan die verhaaltjes die je vroeger in de Eppo aantrof voorleest? Hou je Kinderreich maar bij je.

Maar nee, dan de echte poezie. Hoe heerlijk is het om elke dag met de dood te worstelen en iets onsterfelijks te ontfutselen aan de zijnigheid? In mijn nieuwe bundel duiken veel vrouwen op. Eigenlijk kon Plath niet missen, en jawel, ze duikt nu eindelijk op, maar op volstrekt natuurlijke wijze, divinatief en doorschryende. Dat is een manier van schrijven die op de skrying techniek is gebaseerd. Zo, ik schrijf weer verder, ik had de onsterfelijke regel van de dag al achter de boeg, maar ik heb ook een quotum van 2 gedichten en 1 revisie per dag – ik wens u een gruttige dag!

Och, toch nog even door over het stuk van gisteren. Vroeger was het zo dat je rond je 15e in de stam een inwijding kreeg omtrent de geheimen van de natuur middels leraarplanten of paddenstoelen. In Rusland werd Amanita Muscaria oorspronkelijk aan tieners gegeven om ze te leren assertief te zijn en hun eigen inertia te overwinnen. Nu hebben die tieners enkel nog ‘school’ in een distopische wereld. Het gevaar van depressie loert dan natuurlijk hemelsgroot – zeker als die scholen ook nog eens geen enkel niveau meer hebben; we moeten best terug naar de oude wijzen.

Die beweging is allang gaande. Er zijn drie manieren om je te beschermen tegen wat je danwel ‘depressie’ danwel in tolteekse termen ‘flyers’ kunt noemen (dat zijn schaduwachtige, inorganische wezens die van mens tot mens springen) – innerlijke stilte verdrijft ze, contact met bomen en amanita muscaria verdrijft ze ook. Bedenk dat een van de groepen die vorig jaar nog 1000 leden had er nu 30.000 heeft. De wonderstoel liet zich dan ook dit jaar in grote getale zien.

Nee, flyers zijn geen reptielen. Toen ze tijdens mijn jeugd mijn hersenen frituurden met verveling (‘onderwijs’) greep ik helaas naar een middel waar je beter niet naar kunt grijpen: cannabis. Een pijnstiller die middels een splitsing tussen geest en lichaam werkt, en dat is eigenlijk precies iets wat een jongere zeker niet voor de kiezen moet krijgen. Het is helemaal niet waar dat die substantie schizofrenie *triggert* – ze is een moerasachtige splitsgeest, heel nuttig voor mensen die bepaalde pijnen hebben, maar meer ook niet.

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn