Entitletania

Entitletania

Rond pagina 320 van Amanita Muscaria – The Book of the Empress bespreek ik het fenomeen ‘sociale angst’ en toevallig zie ik nu iets langsdrijven waarin iemand beweert dat voor een autist pijn een fysieke pijn is, geen ingebeelde pijn. Grote moeite wordt gedaan om de realiteit van die pijn te benadrukken en de onmogelijkheid om deze op te heffen.

Autisme is een fysieke hersenziekte. Dat betekent dat er iets letterlijk mis is in de hersenen, dat is gewoon zichtbaar, maar wat je in de westerse maatschappij kreeg is een klasse psyborgs die de kenmerken van hun psyborgschap toeschreven aan ‘autisme’ met een theorietje eraan vastgeknoopt dat dit een ‘spectrum’ zou zijn en zo kunnen ze allerlei gedrag vergoeilijken.

Die Erik Jan Harmens bijvoorbeeld. Ik heb de man meermaals ontmoet, het is een perfect functionerende netwerker met nul komma nul sociale stoornissen – toch werpt hij zich op als een woordvoerder voor ‘de autisten’, nadat hij dat ook al voor de alcoholisten deed. Ik snap dat een schrijver centjes moet verdienen, maar een autist is deze man helemaal niet. Eerder een verzekeringsagent, dat is zijn echte baan geloof ik ook, een verzekeringsagent die in zijn vrije tijd een dichter nadoet.

Ik weet dat hij geen autist is omdat ik opgroeide met een echte autist. Er zit zelfs iets psychopatisch aan dat nadoen van een hersenziekte, vind ik, zo iemand die perfect kan netwerken maar net doet alsof ie een autist is – een autist zonder flinke sociale stoornis bestaat niet – het wekt dus bij mij geen sympathie. Mijn diagnose zou ik een krimper zijn – het zou die kant uit bewegen: het gebruiken van een hersenziekte om sociale macht te vergaren behoort toe aan de psychopathie.

Maar kom daar maar eens mee aanzetten in Entitletania.

Zo noem ik het land waar iedereen een label heeft waarmee hij of zij zich zo hardnekkig identificeert dat de hele wereld zich aan een hokje moet aanpassen, in plaats van dat hokje zich aan de wereld. Op hoge poten staat de Psyborg te eisen dat anderen hun gedrag aanpassen aan zijn fantasie.

Dat is ook een hersenziekte, maar autisme is het niet. Het is Psyborgisme. En de grootste psychopaten vind je in die groep – trek maar eens hun geloof in twijfel, ze staan fanatiek met hooivork of toorts klaar om je de brandstapel op te werken.

Entitletania ga ik behandelen in deel 3 van mijn SHHHHHHROOM serie.

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn