Bondgenoten

Bondgenoten

Wat is een bondgenoot eigenlijk? In ons Sage systeem is dat simpelweg iets of iemand waar je een band mee voelt en waar je steun of inspiratie aan ontleend.

Je kunt persoonlijke bondgenoten hebben, waar je dan inspiratie of steun uit weet putten, je kunt professionele bondgenoten hebben – bijvoorbeeld dichters die je inspireren en tot voorbeeld dienen. En je kunt bondgenoten in de planten en paddenstoelwereld hebben als leraren.

Bondgenoten kies je op basis van respect.

Gedicht van Bondgenoot Ritsos

Zo’n gedicht van Ritsos zou je een boek over vol kunnen schrijven. Maar dat laat je wel na want hij zegt het zo mooi dat je het niet met allerlei gezwatel wilt bevlekken. Dit prachtige gedicht van Ritsos staat op pagina 380 van Traktaat van de Zon. Er zijn eigenlijk maar weinig dichters die andere dichters veel ruimte geven in hun oeuvre. Het is bij het gros mij mij mij wat de klok slaat en dat is deels omdat ze in zo’n bandbreedte verkramping moeten leven en deels omdat ze het ook zo druk met zichzelf hebben dat ze nooit zelfs maar boeken lezen, laat staan eens een andere stem aan het woord durven laten. En wat is nou een fijnere manier om bondgenoten te scheppen dan ze te vertalen?

Mijn tip aan schrijvers en dichters: zoek je bondgenoten en vertaal ze. Ben een deel van hen, en laat hen een deel van jou zijn. Wanneer ik schrijvers of dichters zonder voorbeelden zie of, net zo erg, met gemakzuchtige voorbeelden knijp ik stevig met de tenen. Het begint allemaal met bondgenoten. Zonder hen is geen oorlog te winnen, laat staan een stevige vrede.

Don Juan de Matos

Ergens in de castaneda boeken zegt Don Juan de Matos dat powerplanten geweldige leraren zijn maar dat ze een te groot nadeel hebben, namelijk dat ze schadelijk zijn voor het lichaam. Dat citaat wordt vaak
door postcastanedianen aangegrepen om de hele bondgenoten-hoek maar links te laten liggen. Maar zo eenvoudig ligt het niet.

De tolteken in de jaren 60 gebruikten voornamelijk Datura en Peyote. Niet zo vreemd dus, dit commentaar van de Kraai. De eerste zul je mij ook niet aan zien raken, en de tweede ook niet omdat
San Pedro een beter alternatief is, Peyote is bijzonder lastig te verstouwen, groeit vreselijk langzaam en wordt inmiddels met uitsterven bedreigd.

Maar er waren dus een hele hoop bondgenoten afwezig in die particuliere tijdsverkramping. En tegenwoordig is het veel en veel makkelijker met wat we nu weten om een vrij schadeloos receptorprogramma op te zetten dat het lichaam geen kwaad doet en de receptor-netwerken optimaliseert. Dat is mijn insteek met SHHHHHHROOM en de Microdose Bijbel, maar een tip tot je
deze gaat lezen: zoek bondgenoten, op alle vlakken!

Sage Martinus

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn