Caterwauling life

Caterwauling life

Vertaalde zo vroeg op de morgen ‘met je tooi van uitgerupst leven!’ als ‘with your ornament of caterwauling life!’ en ben daar heel tevreden over; ik moet er echt niet aan denken dat die ‘correct-vertaal-crowd’ zich met mijn werk zou gaan bemoeien…! Daarom geen klachten dat ik de vertaling zelf doe – ik zou niet anders willen.

Vond gister een facebook berichtje dat ik een jaar geleden schreef. Volgens nieuwsberichten was gebruik van dit soort drugs dankzij de ‘coronamaatregelen’ met ruim 20% gestegen, dus lekker winstgevend tijdje voor Dark Pharma geweest:

Kijk je alleen naar de meest bekende substanties dan is dit het resultaat van die ‘oorlog tegen drugs’: 6.5 miljoen verslaafde nederlanders, maar in werkelijkheid dus nog veel meer:

1.4 miljoen anti depressiva

0.5 miljoen alcoholisten

1 miljoen benzodiazepines verslaafden

1.2 miljoen opoiden verslaafden

0.5 miljoen cannabis verslaafden

0.8 miljoen mensen antipsychotica

0.4 miljoen mensen ritaline/concerta/aderall

———————————————————-

6.5 miljoen mensen

Twintig procent erbij, dan heb je het over miljarden extra winst. En inmiddels 8 miljoen harddrugs verslaafden in Nederland, mensen die niet eens meer in staat zijn een boek te lezen.

Ik vond op de mobiel van mijn vader een appje van buurman Frank. ‘Heb je de covid shot al gehaald,
Martien, hij is volledig veilig hoor’ las ik. Een week na het halen van die shot viel hij dood op straat, een hartaanval. Luttele weken daarvoor werd hij door de cardioloog nog aangeprezen om de uitstekende conditie van zijn hart. Frank was op de begrafenis en voelde zich duidelijk niet op zijn gemak.

Kun je de werkelijkheid goed duiden als je een harddrugsverslaafde bent? Dat is een filosofische vraag.
Het is ook een ietwat retorische vraag, want het antwoord is natuurlijk: nee. Een verslaafde dient zijn
verslaving, en dan is de waarheid ver heen. Nietzsche wou niet eens melk drinken, laat staan alcohol.
Zo serieus nam die man de filosofie en het denken.

Met andere woorden: met zoveel harddrugsverslaafden (ze noemen het geen harddrugs, maar dat zijn het wel) heb je een bevolking die totaal niet meer in staat is de werkelijkheid te duiden, laat staan
literatuur. Niet zo vreemd dan dat die in mum van tijd door leukeratuur vervangen wordt, met dezelfde psychoboomer-centrale als altijd op de achtergrond die er centjes mee binnenharken.

Wat gaan we aan dit probleem doen? Ook al zo’n retorische vraag. Niets, want het is alleen
een probleem voor mensen die wel ervaring hebben met de echte wereld, en die bestaan
nauwelijks meer.

Martinus Benders, 19-12-2022

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn