Chat GPT de gamechanger die boekjes bij de vleet schrijft

Chat GPT de gamechanger die boekjes bij de vleet schrijft

Het nieuwe forum van neerlandistiek.nl is een echte gamechanger. Nu kunnen luie studenten chat GPT gebruiken om hele saaie stukjes te schrijven over literatuur, zonder ook maar enige moeite te hoeven doen. In plaats van dat studenten hun tijd besteden aan het lezen en analyseren van klassieke literaire werken, kiezen ze ervoor om chat GPT te gebruiken om saaie stukjes te schrijven over literatuur.

Het is duidelijk dat deze luie studenten niet geïnteresseerd zijn in het echte werk dat nodig is om een goed geïnformeerd, kritisch denkend individu te worden. In plaats daarvan kiezen ze ervoor om de makkelijke weg te nemen door chat GPT te gebruiken om hun werk te doen.

Maar wat gebeurt er als chat GPT verder de dood van de literatuur gaat bespoedigen? Als mensen steeds luier worden en de neiging hebben om A.I. te gebruiken om hun werk te doen, zullen er steeds meer lege boeken op de markt komen. De markt zal overspoeld worden met boeken die niet meer dan een verzameling van saaie, niet-uitdagende woorden zijn, zonder enige echte gedachte of betekenis erachter.

En over die saaie, lege boeken krijgen we dan recensies te lezen van lieden die honderd euro vangen
om hun neochristelijke agenda door chat GPT te halen.

En wat te denken van het Letterenfonds? Daar heerst al zo’n 30 jaar lang de drogredenatie dat het meer werk zou zijn om een roman te schrijven dan een dichtbundel. Dat is de echte reden dat al die dichtertjes zo driftig romannetjes pennen die niemand leest. Iemand bepaalde ooit dat ze meer waard zijn. Is dat nog steeds zo als Artificiele intelligentie het leeuwendeel kan schrijven? Juist van gedichten schrijven
bakt de A.I. niet bijzonder veel. Op het gebied van psyborgessayistiek echter…ongenaakbaar.

Het is tijd dat we ons realiseren hoe belangrijk het is om te blijven lezen en te blijven leren. Als we toestaan dat chat GPT de literatuur verder de grond in boort, zullen we onszelf een groot onrecht aandoen. Laten we onze tijd besteden aan het lezen van klassieke literaire werken en onszelf uitdagen om te denken en te groeien, in plaats van te kiezen voor de luie weg en chat GPT te gebruiken om onze literatuur te schrijven.

Een eerste stap daartoe zou zijn de poëzie te herwaarderen als op zijn minst gelijkwaardig aan de
romancultuur, en dat vreselijke pseudo-helderziende VVD stramien over hoeveel uurtjes erin zitten zo snel mogelijk de deur uit te werken.

Martinus / Chat APG

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn