Een betere wereld door mensen te hacken

Een betere wereld door mensen te hacken

wereldverbeteraar legt uit hoe je een kaag maakt

Liefhebbers van de wetenschap zitten bij D66 goed. Technocratische vernieuwing kan ook gewoon betekenen mensen hacken om een betere wereld te scheppen. Wie zich afvraagt hoe het in vredesnaam mogelijk is dat de VVD door alle door hen veroorzaakte verwoestingen heen de grootste partij blijft ziet hier het antwoord: niet alleen de grote leider is gehackt, het stemvee is dat ook.

Europa eensgezinder dan ooit? Hoe zou dat toch komen? Hoe kan een continent dat historisch kibbelend door het leven gaat plots zo’n prachtig Jehovahplaatje opleveren?

In een echte democratie/rechtstaat zou bovenstaande een zeer gedegen onderzoek van de politie opleveren, want wat deze man voorstelt is een genocide op mensen. Want ‘gehackt’ betekent eigenlijk dat je mensen vermoord, en bezien dat de patenten van Bill Gates gewoon publiek beschikbaar zijn en hij zelfs te kennen heeft gegeven dat Microsoft de ongebruikte hersenen van mensen wil inzetten om te cryptominen:

https://www.pcmag.com/news/microsoft-patent-describes-tracking-brain-activity-to-mine-cryptocurrency

Dan denk je, wat een prachtige wereld gaat het worden als dit soort wereldverbeteraars de criminele ruimte krijgen.

En dat krijgen ze al, volop.

Gister schreef ik over de Maitake paddenstoel. Paddenstoelen hebben vaak veel chemische stoffen gemeen met zeewieren en zeeplanten, in dit geval de Pyrrole alkaloïde die ook veelvuldig voorkomen in zeesponzen. Ik bedacht me plots dat in een echt wetenschappelijke wereld de boel er toch heel anders uit zou hebben gezien:

In een wetenschappelijke wereld zou je ergens een plek hebben waar ze in een reusachtig gebouw helemaal aan de zeespons zouden zijn toegewijd. Talrijke wetenschappers bestuderen er de geneeskrachtige eigenschappen, in enorme aquaria worden ze gekweekt en bestudeerd, al sinds de jaartelling begon is er een hele bibliotheek aan kennis over de zeesponzen en hun toepassingen voor handen zijn. Er is een culinaire divisie, er is een architecturale divisie, toegepaste kunst en kunstenaars, en dat alles wordt gefinancierd door de geweldige resultaten en producten en medicijnen die dit allemaal oplevert.

Werkelijkheid: eh, zeespons? Er zijn geloof ik een handvol onderzoekjes te vinden. Wat zeg je, 9000 soorten? Ja maar daar is geen geld voor.

Dat laatste noem je een realistische insteek. Voordat men mensen begon hacken om de ‘betere wereld’ voor elkaar te krijgen heeft men ook de wetenschap zelf al lang en breed gehackt: die moet netjes aan de riem lopen van het grote geld, met alle gevolgen van dien. 

Ik heb geloof ik  niet zo heel veel behoefte aan deze ‘betere wereld’ dat had ik vroeger ook al niet toen de Jehova’s aan de deur stonden. Maar dat was een andere tijd, toen hadden de Jehovas nog niet een afstandsbediening waarmee ze je hersenen konden besturen. Tja, er had 30 jaar geleden al een ethische commissie moeten zijn die de door het grote geld aangestuurde wetenschap  nauwlettend in de gaten hield, maar onze bestuurders hadden betere dingen te doen, bezuinigen op de geestkracht, uitkleden van het onderwijs, verkleuteren van de literatuur en uitverkoop van kinderen aan big pharmadrugs,  bijvoorbeeld. Het waren mooie jaren in dure hotelkamers, zo heb je iets om aan de gehackte kleinkinderen te slijten: wat een avontuur!

 

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn