Gefeliciteerd, Sasja Janssen.

Gefeliciteerd, Sasja Janssen.

Bibliotheken moeten zich verlaten op de literaire kritiek en niet zelf die literaire kritiek gaan spelen met vrijwilligers, waarna je altijd gaat zien dat de grootste kneuzen zich aanmelden om hun ‘stempel’ op de literatuur te kunnen drukken. Dus ja, automatiseren die hap en weg met die tweede ronde van gewichtige c-recensenten. En meteen natuurlijk de ‘literaire kritiek’ zelf eens stevig verversen want die paar zelfbedruipende hoogleraren die ook nog zonodig het dichtertje moeten uithangen wordt ook niemand vrolijk van. Piet en Alfred selecteren zelf de eigen concurrentie, tja zo kun je wel makkelijk the best of the rest spelen.

Is dat een ALLES MOET WEG, Benders? Ja, ik vrees het wel. Het is in elk geval goed nieuws dat het aantal inzendingen voor de Grote Jezusprijs is gehalveerd. Gefeliciteerd, Sasja Janssen, dit jaar met verve The Best of the Rest geweest. Geniet van de centjes! Op naar een nog kleiner deel van de echt gepubliceerde bundels. 

Mijn lion’s mane is op, en ik mis dat kleine stukje extra helderheid nu al. Het is maar een heel klein beetje, en toch maakt het een wereld van verschil. De meeste normaholics zouden zeggen ik merk niks, maar ik merk het wel, jajaja, ik merk zelfs een augurk of een krop sla. Hey Benders, een normaholic, wat is dat? Fijn dat je het vraagt, scannertje. Een normaholic is iemand die de hele dag normen moet oogsten op internet. Dat kan bijv. de stereotiepe hoopporno zijn die je in oorlogstijden vaak ziet, maar ook gewoon commando’s van de Internetcentrale. Wat Jij Hiervan Moet Vinden. Dat merken die normaholics ook niet. Je zou er bijna zo’n kringrukgesprek mee beginnen.
 
Het is boeiend ‘Vikings Valhalla’ te zien omdat het over de tijd gaat waar ik zelf veel over schrijf, ik vind het een hele mooie serie met goed acteerwerk en ook eindelijk eens wat aandacht voor de genocide die onze christenvrienden ook daar pleegden. Wat jammer toch, kijk wat er van de Noren, Zweden en Denen is geworden, dat is toch geen verbetering ze hadden Viking moeten blijven.
 
Dat er een gekleurd persoon in voorkomt is voor deze onnozelaar genoeg reden om er een ster vanaf te halen:
 

Is dat racisme of een soort naïef geloof in een vervalst narratief? Die twee kun je eigenlijk moeilijk scheiden. Maar met ‘woke’ zijn heeft het niets te maken, bezien dat er al hele boeken over precies dit onderwerp werden geschreven:

Je kunt dan middels een stuk aannemelijk maken dat dit boek het bij het verkeerde einde heeft, maar je moet de boel niet omdraaien en beweren dat iets ongeloofwaardig is terwijl je er eigenlijk niets over weet. Wat de serie ook goed naar voren laat komen is dat de oude culturen stukken minder paternalistisch waren – laten we hopen dat onze Jezusvrienden de boel niet opnieuw overnemen, het is leuk geweest met de genocides en de pedofilie.

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn