Gesloten brief aan Cees Hamelink

Gesloten brief aan Cees Hamelink

Gesloten Brieven aan een Open Inrichting’ is een boek van Martinus Benders waar deze brief een aanzetje toe gaat zijn. Het is niet de bedoeling dat u reageert op deze brief, mijnheer Hamelink, sterker nog het wordt bijzonder op prijs gesteld als u elke reactie achterwege laat en gewoon accepteert dat u nu bij de mensen hoort die gesloten brieven ontvangen.

Waarde heer Hamelink,

U heeft recentelijk als hoogleraar mensenrechten het anarchisme opnieuw uitgevonden waarschijnlijk omdat u terecht meent dat de doelgroep van Blackbx uit glibberhippe jongelui bestaat die met zo’n links woord uit 1780 niet meer uit de voeten kunnen:

Hamelink vindt het anarchisme opnieuw uit

Oikologie. Het is mooi gevonden, maar u had om het glibberhip aan te pakken iets moeten kiezen wat meer sound als een improvement met een breder audience.

En ik vraag me tegelijkertijd ook af: hoe kan het zijn dat u zo’n beetje de enige sympathieke hoogleraar lijkt die Nederland toch nog rijk is en u tegelijkertijd dit stereotype marketingtrucje van de alles herverpakkende en opnieuw verkopende bleekscheet uit uw mouw trekt?

Bent u niet bang dat die Hilversumse gluiphippers gaan roepen dat u te oud bent om nog even anarchist eh oikoloog te worden, mijnheer Hamelink?

Blackbx, waar de aloude TROS FORMULE van ELKE AVOND DEZELFDE FAMILIEKOPPEN ervoor moet zorgen dat er klantbinding gaat komen. Het is een beetje een combinatie van glibberstrop en cynische kabouters, en waar het programma ooit begon met de frisse dopehead van de ex wielrenner Flavio Pasquino stond er voor je het weet als een of andere gezellige troskop, flavio was vervangen, het blijft een leuk schouwspel hoe snel die parasiet dingen onklaar weet maken, ik denk soms wel eens wat moet dat een leuk baantje zijn, werken bij de Goede Herder Brigade.

Waarom geen saluut aan Domela Nieuwenhuis, mijnheer Hamelink? U bent toch veel te oud om te doen alsof u net voor uw demise nog even het anarchisme wist verzinnen. En u heeft toch zo’n dik hooglerarensalaris, u hoeft dat herverpakken toch helemaal niet voor het geld te doen. Man man wat je tegenwoordig allemaal…young adult literature. Ik wil u geen hartaanval bezorgen, maar het bestaat echt. Er zijn hele volksstammen die menen dat ze ‘young adult literature’ schrijven en (nog erger) er bestaan echt jonge mensen die dat dan gaan lezen omdat dat etiketje erop geplakt zit.

Puberboeken(1) speciaal geschreven voor pubers door volwassen schrijvers die heel erg goed weten wat pubers willen lezen. Weet u wat ik las op mijn 12e? Einstein en Bohr. Als iemand me ‘puberboeken’ had aangereikt was ik waarschijnlijk nog eerder aan de hasj en de drank gegaan. Wat een onmetelijke pedanterie, en wat een horror dat er daadwerkelijk jonge mensen bestaan die zich zo laten betuttelen.

Mijnheer Hamelink, mag ik u succes wensen met uw nieuwe uitvinding de Oikologie. Maar pas op met teveel succes, het valt me al veel langer op dat mensen die succes met iets hebben bijna automagisch op Bill Gates beginnen lijken:

https://www.washingtonpost.com/food/2022/05/20/don-gorske-big-mac-every-day/?fbclid=IwAR2O0S0sJmCBRr8O7c9ApVIxVLniUHhRpvAnrnJfpjgLSyr0FWG5mi7ptAY

(Een): hee jij daar. Weet je wat je bent als je iets niet leest omdat het ‘puberboek’ heet maar wel als ze het ‘young adult literature’ noemen? Een kontclown. Yup. 100% kontclown!

p.s. mijn complimenten voor uw smaakvolle kledij, dat zie je niet vaak op de Nederlandse buis, iemand met een welgekozen gillet. Och, mijnheer Hamelink, waren alle hoogleraren als u…

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn