Het herstellen van de eerste aandacht

Het herstellen van de eerste aandacht

De Tolteken leerden ons dat er drie soorten aandacht zijn, die ze heel frappant de eerste, de tweede en de derde aandacht noemden.

Mijn ervaring is dat de ‘eerste aandacht’, de aandacht waarmee we deze wereld waarnemen, door het parasitair systeem bijna onherstelbaar wordt beschadigd. Gelukkig maar dat die schade niet onomkeerbaar is, en het herstellen van de eerste aandacht heeft dus voor elke student de topprioriteit.

Hoe weet je of jouw ‘eerste aandacht’ beschadigd is? Dat kun je simpel testen. Als jij deze plaat luistert. hoor je dan woord voor woord wat de rapper zegt, of hoor je een soort ononcijferbare brij?

Volgende vraag: moet je moeite doen om de tekst te horen, of hoor je die zonder enige moeite voor je uitgespeld worden? Wees eerlijk, want enkel totale eerlijkheid zal je verder helpen op het pad.

Hoe komt het dat de moderne mens geen boeken meer KAN lezen? Zijn eerste aandacht is beschadigd, en niet zo’n beetje ook. Er is een misverstand gaande altijd als je over magie spreekt. Bijna iedereen meent dat die magie te zoeken zal zijn in de tweede aandacht, de fantasiewereld in hun hoofd. Mispoes! Waar je de magie moet zoeken is de eerste aandacht, en dat kan pas wanneer deze door flink te oefenen zich weer weet te herstellen naar condities die de school-en-scherm verminking weet predateren.

Een van de beste oefeningen die ik ken is deze:

TIK EEN HERT

In plaats van dat je je lichaam mishandelt op rare martelinstrumenten die je lichaam vreemd vervormen naar een of ander parasitair ideaal (‘Fitness’) gaat de jager jagen op stilte. Stilte? Ja, een ongelofelijk belangrijk ingrediënt om je eerste aandacht mee te beginnen repareren.

We gaan dat doen door tikkertje te spelen met herten.

Jouw taak is tegelijkertijd heel simpel en heel moeilijk: tik een hert aan.

Dit gaat je jaren werk kosten. Er zijn twee manieren om een hert aan te tikken. De eerste is: supersnel worden. De tweede is: superstil worden.

Welke voor jou de juiste is ga ik je niet verklappen.

De afstand die je tot een hert kunt komen is een graadmeter voor succes bij het repareren van je eerste aandacht.

Hulpmiddelen zijn toegestaan, mits met zorg en mate gebruikt. Deze zijn voornamelijk een hieet zoals eerder omschreven in dit boek, en activatie van je muscarine netwerk en de ‘hunterfields’ in de hersenen middels Amanita Muscaria, Lions Mane en Psilocybine.

Psilocybine als een jagersgereedschap

Onze voorvaderen gebruikten deze paddenstoel als een hulpmiddel bij het jagen. Vooral psilocybine is daar nuttig voor, die herstelt je eerste aandacht en geeft je weer je volle bandbreedte terug aan kleur en geluidsdimensies. 

Amanita Muscaria in museumdosis verscherpt de focus aanzienlijk wat ook ten goede komt van je queeste om te leren jagen en je eerste aandacht te herstellen. 

Tekenen van herstel

Waaraan herken je herstel van de eerste aandacht? 

a) De tijd gaat trager lopen en je ziet en hoort immens meer details

b) Je kunt met gemak zonder enige inspanning dingen doen als moeilijke boeken lezen of andere zaken doen waarvan men zegt dat het concentratie vergt

c) Je hecht steeds minder waarde aan de geinstalleerde fantasiewereld van je ‘tweede aandacht’ waardoor je deze middels training kunt gaan vervangen met een functionele tweede aandacht die zich op droomkracht richt. 

  •  

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn