Je bent helemaal niet glutenintolerant

Je bent helemaal niet glutenintolerant

Sage Martinus legt uit wat het probleem is met tarwe en gist

Ongetwijfeld kreeg je van medici bovenstaande oorspronkelijk te horen. Het percentage mensen dat echt een glutenintolerantie heeft is namelijk vrij klein. Toch ervaar jij een probleem met brood. En het echte probleem is dat je analyse niet diep genoeg ging, en je daar het etiketje ‘glutenintolerantie’ op plakte.

Tarwe is ergens in de middeleeuwen door Koningen ingevoerd met een specifieke reden. Men verving Amanita Muscaria met alcohol en men verving het eten van paddenstoelen, groentes en kruiden met vlees en brood.

Er zijn 3 problemen met tarwe/brood. Ik som ze hier even voor je op:

EEN) Tarwebloem wordt met alloxan wit gebleekt, het middel dat wetenschappers gebruiken om vliegensvlug betacellen in de pancreas van muizen en ratten te laten afsterven en zo diabetes te veroorzaken.

TWEE) Bakkersgist is de meest genetisch gemanipuleerde substantie ter wereld en de vriendjes van het RIVM doen onderzoek naar het produceren van bakkersgist welke ‘nieuwe vormen van THC en Opoides’ kan produceren in het lichaam zelf. Of dat in het huidige gist al zit verwerkt, misschien niet, maar er zit sowieso een probleem in bakkersgist: het is genetisch gemanipuleerd om vloeistof te doen rijzen, waardoor je lichaam water vast begint houden, bovendien produceert de gistcultuur door je hele lichaam heen microdoseringen alcohol, niet genoeg om je bewust te bedwelmen, maar genoeg om niet echt alcoholvrij te zijn. Brooddronken bestaat als woord niet voor niets.

DRIE) Tarwe zelf bevat Exorfines die de opiaat-receptoren in het lichaam activeren en dus voor bedwelming zorgen en ‘pijnstilling’.

Het is de combinatie van bovenstaande 3 factoren die voor een systeem zorgt dat bedwelmend werkt, bedwelmend in de zin dat je niet meer voelt wat je lichaam echt voelt. Vaak hoor je de bizarre mening dat ‘overeten’ het kernprobleem zou zijn van mensen met overgewicht. Maar dat is bijna nooit echt waar. Het echte probleem is dat ze ‘niet echt’ voelen wat iets met hun lichaam doet. En dat ‘niet voelen’ is een vorm van bedwelming, waardoor ze holle calorieën kunnen eten bij de vleet zonder dat ze hier direct ziek van worden.

Je eet helemaal niet teveel, je voelt niet wat eten met je doet

En daardoor heb je nu misschien een probleem in je darmen opgelopen, of is er een andere reden dat je meent een intolerantie voor gluten te hebben. De verkopers van Holle Bolle Gijs vinden het niet erg dat jij die foute analyse maakte: nu kunnen ze weer andere holle calorien duur aan je verkopen als ‘alternatief’ voor jouw ‘glutenprobleem’. Hup, 1 euro per speltbroodje. De demonische lach galmt achter de coulissen, en jij bent eigenlijk geen meter opgeschoten.

Eet een maand geen gist of tarwe

Pas dan ga je ontdekken wat voor cravings in dat systeem verborgen zitten. Je zult merken dat het een afkick is waar je inzit. Heb je een huidprobleem, bijvoorbeeld teveel talgproductie? Gist is de oorzaak, let maar op. Verwijder het uit je dieet en het probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Theorie: de helderheid van vasten

Mij daagde tijdens mijn gistvrije tijd dit: zou het niet kunnen dat de helderheid die mensen ervaren tijdens het vasten niets per se met dat vasten van doen heeft maar met de afwezigheid van het gistingsproces waardoor o.a. de microdoseringen alcohol wegvallen en je een ongebruikelijke helderheid weet ervaren. Het lijkt me een heel aannemelijke verklaring voor het fenomeen.

Theorie: wat is nu eigenlijk LSD?

Als Sage vind ik het jammer dat mensen zo weinig vragen stellen. Sage is een manier van leven die dicht aanleunt tegen de Filosoof – immers, het woord ‘sage’ betekent al een wijze, en wijsheid en filosofie zitten van nature verknoopt. Maar zoals Zizek het formuleert: filosofie is toch vooral het leren stellen van de juiste vragen. Wat is LSD en waarom bestaat het? Waarom produceert de natuur precies op Tarwe een schimmel die ons middels een nieuw soort helderheid uit een bedwelming verlost?

Het lijkt mij toch niet moeilijk te zien: de natuur begon die schimmel te fabriceren als antwoord op het massaal drogeren van de mens met tarwe/gist/brood.

In de gangbare normaloverkramping waar de Natuur een dode entiteit is zonder intelligentie zou dat een onmogelijke zienswijze zijn, maar gelukkig hebben wij hier van zo’n verkramping geen last en kunnen we zelfs met bewondering spreken over het ingenieuze van de natuur die haar kinderen toch graag de juiste richting op helpt.

Helderheid is het antwoord

Och, die heldere liedjes van Leonard Cohen, de echte Koning van de LSD (de nepkoningen van de predator – padvinders van the Beatles) – waar de padvinders na een klein vleugje al de benen namen was schepte Leonard als een walvis de helderheid binnen.

Het is mogelijk helderheid het doel van je leven te maken. Het is mogelijk jezelf in kaart te brengen en te kijken wat het echte probleem is waar je mee te kampen hebt. En de woordjes die je geleerd hebt, woordjes als ‘glutenintolerant’ of andere etiketjes: stop daarmee te zwaaien en begin met experimenteren, experimenteer tot je voelt waar het probleem echt daadwerkelijk zit.

Dat kan een daadwerkelijke intolerantie zijn. Maar de kans is gewoon veel en veel groter dat je
iets anders zult ontdekken.

S. Martinus

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn