KANTL ambtenaar is geen ambtenaar

KANTL ambtenaar is geen ambtenaar

Oops, de ‘discussie’ op Neerlandistiek.nl kon meteen weer op slot. Je zag ze nog net niet en masse verontwaardigd de lerarenkamer uit marcheren. Ik heb ze namelijk een ‘ambtenaar’ genoemd en hoewel dat precies is waar hun pensioengeld straks vandaan gaat komen, en hoewel de leraar nog altijd een ambt is – dat maakt allemaal niet uit, we leven in het tijdperk van de psyborg: dit zijn superhelden, geniale wetenschappers en lichtende bakens van beschaving. Ambtenaren?

Het is ene Frank Willaert, emeritus occasionele opdracht, die zich boos maakt. Ik denk dat hij me erop wil wijzen dat er ook een handjevol schrijvers ‘lid zijn’ van de KANTL, via een speciaal wichelroedesysteem gekozen dat de ambtenaren samen hebben verzonnen*, vreselijk representatief natuurlijk, wat zeg ik: keiharde wetenschap. Twintig ambtenaren en 8 suffe oude schrijvers, en samen ben je het stuurwiel van wetenschap en literatuur.

En nu dus die nieuwe canon. Ook daarover begon Frank te gaslichten. Nieuwe klassiekers, waar heb je het over Benders?

Ik weet niet Frank, waar zou ik dat nou gezien kunnen hebben? Enfin het was weer even
koddig, sparren met de Grote Redders van de Mensheid, tot ze allemaal in polonaise
chargeren richting de occasionele toekomstopdracht.

(Ik ben al een half uur aan het goegelen, maar nog steeds heb ik geen flauw benul wat een ‘hoogleraar occasionele opdracht’ precies zou zijn…)

*formule: turven hoe vaak het in de krant stond & daarna 10 jaar wachten. O damn, heb
ik nu de formule verkwanseld? Whiskey, India, Whiskey, Alfa. Niggers zijn groen als alfalfa.

Gefilmd bij de Porfessor thuis!

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn