Knettergestoord

Knettergestoord

Gister werd ik weer geconfronteerd met hoe krankzinnig de ‘moderne mens’ geconditioneerd is. Er kwam een plaatje op facebook voorbij, een plaatje van een boswachter met als bijbehorende boodschap dat er ‘asociale mensen’ bezig waren het bos leeg te halen ‘zodat dieren niets meer te eten hebben’ en het ging gepaard met een sappig verhaal over een of ander asociaal omaatje dat wel een hele tas vol kastanjes had geraapt zodat de eekhoorntjes van de honger dood zullen gaan deze winter en wij van Staatsbosbeheer ze niet mogen afknallen dit jaar.

De reden dat die kastanjes er nog liggen, waarde malloten, is dat er nauwelijks nog dieren in het bos zitten. En waarom zitten er nog nauwelijks dieren in het bos? Nou laat je me dat even uitleggen.

De mensen die zeggen dat een plastic zak vol voeding uit de supermarkt beter voor het milieu is of voor de dieren zijn simpelweg totaal krankzinnig. De ecologische voetafdruk van een tas kastanjes is 0. De ecologische voetafdruk van een tas vol supermartketen is 100.000. Elk item in die tas is twee keer de hele wereld rond getransporteerd, hier geplukt, aan de andere kant van de wereld ingepakt. Verschrikkelijk slecht voor het milieu. En daar sta jij, kontclown, mensen te vertellen dat ze een tas vol eten uit de supermarkt moeten halen in plaats van uit het bos ‘omdat er zielige diertjes dood gaan’? Doodgaan van jouw badinerend gedrag, zul je bedoelen.

Nee, einstein, de reden dat al die kastanjes er nog liggen is dat er nauwelijks nog dieren zijn, en er zijn nauwelijks nog dieren dankzij jouw obstinate aartsluie verslaving aan ‘de supermarkt’.

We hebben geen agentjes nodig die zielige diertjes opvoeren die schijnbaar helemaal het jagen zijn verleerd, want ook op dat vlak kan de mens ze simpelweg zo de baas. Dezelfde agentjes halen honderduizenden levende wezens door de papierversnipperaar wegens een griepje, of staan herten en masse neer te knallen omdat hun ‘ecologisch hekje’ ze tot een gebied beperkt waar niets te eten valt.

Knettergestoord. Een ander woord is er gewoon niet voor. K-N-E-T-T-E-R-G-E-S-T-O-O-R-D.
Nee, de waarheid is dat nu het dieren en insectenrijk zo gigantisch zijn gekrompen de paddenstoelen en de bomen de hulp van de mens voor het verspreiden van sporen en zaden juist vreselijk nodig hebben.

Haal dus gerust zo’n tasje voeding zonder ecologische voetafdruk uit het bos. Je zult echter geconfronteerd worden met de meest bizarre wezens die op deze planeet te vinden zijn: mensen die als een politieagent rondlopen in de natuur, alsof ze er het verkeer moeten regelen.

Staatsbosbeheer kennen we inmiddels van het opstoken van onze bossen voor winst, van het omspitten van alle mycelia zodat paddenstoelen verdwijnen en van het ‘ecologisch’ afschieten van hertjes die zich niet kunnen verdedigen.

Laat dat omaatje met de zak kastanjes met rust.

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn