Kunstenaarsambities

Kunstenaarsambities

Dit is niet voor het eerst in mijn leven dat ik plots gekweld wordt door kunstenaarsambities. Enkele jaren lang was ik in Helmond zo driftig aan het schilderen geslagen dat ik honderden schilderijen schiep, enkele wel 3 meter breed. Ik hing de kunstenaarsambitie aan de wilgen toen op mijn eerste expositie iemand zei dat mijn werk wel iets weg had van de Kooning. Niet echt om die reden – meer dat enkele forse regenwerken mijn schilderijen flink hadden aangetast, want ik had ze in de tuin gezet. Mijn hele huis was volkomen getrasht door de ambitie, alles zat onder dikke lagen krijt en olieverf.

Een leuke hobby. Het begon toch weer te kriebelen dus ben ik aan de slag gegaan. Op de Kaneelfabriek facebook site een leuke expositie die ‘Nick en Thierry’ heet.

Nu werkte ik vandaag aan de serie ‘invader’ die het kolonialisme op de moderne tijd betrekt. Hieronder enkele werken, over een tijd meer.

‘End Boss, Martinus Benders, 2022
The War Room, Martinus Benders, 2022
Hattack! Martinus Benders 2022
Only One Moonsprite, Martinus Benders, 2022
Formation, MB, 2022

Voxxt, Martinus Benders, 2022
Vortex Gamble Renaissance, Martinus Benders, 2022

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn