Open brief aan Pieter Klok

Open brief aan Pieter Klok

Beste Pieter,

Morgen is het dan zover. De grote onthullingen over het Grote Föhnmonster welke afgelopen 5 jaar in jullie krant tiranniek tekeer ging als die bewonderingswaardige man die toch echt een autoriteit was op literair vlak.

We hoeven er geen doekjes om te winden, jij en ik weten waar deze ‘inschattingsfout’ origineert. Bij de tiran achter de tiran, reisbrochureschrijfster Wilma de Rek, die jullie ooit om mysterieuze redenen ‘hoofd boeken’ wisten maken in al jullie satanische ambities om een soort omgekeerde parodie op de werkelijkheid te realiseren. Wilma hoofd boeken, Matthijs de boekenexpert, en Pieter de cofveve dinges leuke jongen geen last van leidinggevende. Goed, tot dusverre geen vuiltje aan de lucht.

Matthijs de grote boekenexpert hing zijn pietertje in elke schrijfster net zoals jullie befaamde Lunchman, volgens wiens schrijven ik beter zou zijn dan T.S.Eliot. Goed, dat schreef Lunchman tijdens zijn demise, als een laatste protestactie: even nog de dichter in de krant zetten die we volgens het politburo al 10 jaar moesten cancellen. Want cancelcultuur is niets nieuws – jullie progresivopijpföhnjunta bestaat juist alleen maar omdat de echte autoriteiten zijn weggecancelled en geblacklist. Zo doen wij dat hier. Maar goed, een krant waar de vrouw van de hoofdredacteur de voornaamste column mag vullen. Niemand in de echte wereld kan zoiets serieus nemen.

Tot het te laat is, en iets je lobotomeert tot een verdoofd onderdeel van die verschrikkelijke omgekeerde duivelspyramide. Deze brief heeft geen enkele zin, dat weet ik natuurlijk ook wel. Jullie geven niets om grootheid of dichters en hebben maling aan echte progressie: het pokdalige mannetje in de grachtengordel dat zich literair agent waant en mij een jaar of acht geleden liet weten dat Menno Wigman ongeschikt was voor DWDD wegens zijn wenkbrauwen – in jullie italofascistische structuur de orde van de dag, zeg maar – ja datzelfde mannetje plaatste u, plaatste wilma en plaatste dera, de pijpföhnprogressivos en literaire experts kennen geen einde, en over een halve eeuw is het weer overal Wir haben es nicht gewusst en zo kan de dystopie zich eeuwig handhaven, haal nog eens 50 miljoen dieren door de schredder om een griepje te voorkomen, grote klimaatheld.

Nee, ik heb terwijl ik dit kortstondig tiep alweer spijt van deze zinloze brief. Laat ik liever even drie mensen aan het woord laten die iets wisten presteren op deze wereld, waaronder de fantastische Peter Breggin, de man aan wie we het einde van de genocide van de lobotomie te danken hebben. Een echte held, maar niet eentje waarvoor je achter de coulissen op de knietjes moet. Kan Wilma de reisbrochureschrijfster, Matthijskenner en Eeuwig Hoofd Boeken na dit akkefietje een ander boekenexpert aanwijzen? Is Marc van Ranst geen goed kandidaat? Die kerel heeft connecties, als je begrijpt wat ik bedoel.

Kijk eens een echt interview met echte mensen.

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn