Panta Rhei Na – de echte Heraclitos

‘Everything flows’ – de slogan
Phanta Rei heeft dezelfde origine als de naam van de paddenstoel
.

Het is de nog wat sterkere broer van de waardstoel, die de vervaarlijke naam ‘Pantherina’ kreeg
en die ongeveer 5 keer zo sterk is als de waardstoel (Amanita Muscaria) zelf.

‘Everything flows’ is dan ook het motto van het Energetische Universum, dat je enkel kunt ervaren door je aandacht los te wrikken uit het gevang waar duistere machten het in gekweekt hebben. De hersenen van de mens zijn van oorsprong multidimensionale quantum-computers, maar door eentonige voeding waaruit alle paddenstoelen zijn verwijderd kweekte een ongure macht een menssoort die niet langer in staat is de andere dimensies waar te nemen, en tot zijn dood gaat zitten wachten ‘om de waarheid te zien’. Leef je in een ‘vast universum’ met ‘drie roestige ijzeren dimensies’ dan wees Herrenklietus je op de formule waarmee je dit om kunt keren: de zon is zo breed als je voet. Na het consumeren van deze
paddenstoel vormt de werkelijkheid om tot een vloeibare droom.

Als dat wat wij ‘werkelijkheid’ noemen een droom is, wat is dan de wetenschap? Dat is de kunst om precies iets te kunnen duiden in een droom. Maar dat is volstrekte lariekoek als het een droom betreft – en ziedaar het echte conflictpunt met mensen die ‘alles willen houden zoals het is’ – lees: verknipte, bevroren verhoudingen in stand houden. Het kwaad.

Twee gezichtspunten dus. In het eerste is de aandacht het middelpunt, aandacht die tussen werelden en dimensies kan bewegen. Die werelden of dimensies kunnen echt zijn of onecht – in de tolteekse en herikuttaanse filosofie doet de echtheid niet ter zake of beter gezegd: alles wordt er als even echt behandeld. Fanta Ree!

De westerse ‘filosofie’ echter gaat van een heel ander uitgangspunt uit: dat ‘denken’ centraal staat, en dat ‘denken’ vind plaats in een soort machine in je kop. Hoe kwam die machine in je kop? Die is er tijdens je schooltijd in geïnstalleerd. En de verkramping van drie dimensies is de enige echte, de rest zijn allemaal waandenkbeelden en hallucinaties. Het westerse wereldbeeld, dus.

Nietzsche zag helemaal niets in dat Westerse wereldbeeld – hij had koesterde er de grootst mogelijke minachting voor. Wat hem betreft waren de laatste filosofen die van het oude Griekenland – toen grootheid nog een waarde was, en niet het eindeloos ratelen van machinale logica.

Waarom is dit actueel? Nou, omdat de manipulaties die ooit werden gedaan om van de mens geen paddenstoeleneter maar een vlees en holle calorieëneter te maken precies nu echt laten zien hoe we het verkeerde pad op zijn gegaan. Ken jij 5 miljoen verschillende smaken vlees? Nee, dat ken je niet.
Paddenstoelen kweken zichzelf. Je hoeft ze alleen te plukken. Ze hebben geen ‘grootgrondbezitters’ nodig, ze zijn dankbaar als je ze plukt, ze veroorzaken geen enkele stikstof en zijn dus perfect als voeding en medicijn.

Wie in het energetische universum leeft weet dat de enorme bioindustrie met misselijke genocide en dierenmishandeling zorgt voor enorme zwarte gaten in de energetische velden, waar wezens op af komen die van zulke ellendige energie leven. Parasieten, demonische parasieten, die van ellende leven en er alles aan zullen doen de mensheid steeds tot ellende te leiden. In The Active Side of Infinity beschrijft Carlos Castaneda ze als volgt:

Lees: The Flyers

Gister zag ik allerlei jubelkreten op het NOS journaal. Remkes had een superheldenrapport geschreven! Alles verloopt volgens plan. De belastingbetaler kan deze dierenbeulen uitkopen, en die kunnen vervolgens dezelfde bedrijven weer in de Ukraine op gaan bouwen om van daaruit nog meer viezigheid
en onrecht over de wereld uit te storten. Een oplichtersplan, zoals Lubach het hier uit de doeken doet:

Met de panterina moet je overigens voorzichtig doen. Ik at ooit een half hoedje en dat leverde toch wel een vrij stevige buikpijn op. Je kunt je dus beter beperken tot de zwakkere Waardstoel, kijk eens wat een prachtige wiskundige vortex op het exemplaar dat ik zojuist geplukt heb:

Elk jaar brengen we miljoenen en miljoenen levende wezens in zinloze genocides om zeep omdat ze
een griepje hebben en levende wezens niet het recht hebben ziek te zijn zonder daar een doodvonnis voor te krijgen. Ruimen heet het eufemisme. Honderduizenden dieren door de papierversnipperaar. Waarom? Omdat die dieren anders ‘onverkoopbaar’ zouden zijn. Het grootste flutargument dat je
zou kunnen verzinnen…kwaadaardig.

En dat zijn dan de klimaat en natuurvrienden. Het soort henkies die een bos gaan omspitten om het meer op het oerbos van de ansichtkaartjes te doen lijken. De beheerders. Waarom denken jullie dat de vleesindustrie en het christendom middels het CDA zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Het meest bespottelijke is nog wel dat die mensen menen dat ze na hun dood beloond gaan worden voor de zwarte gaten die ze in de energetische velden hebben gemaakt. Nou, opgezogen zullen ze zeker worden om hun meester te ontmoeten, daar midden in dat pikzwarte gat.

Martinus 07-10-2022

Mountains, giants and mushrooms – in this fairytale-like collection, magic whirls and swirls, yet another reality breaks through as well – the whole world turned into The Shining, and the pilgrimage to Szymborska’s grave, a simple stone in Krakow, fails at the last minute; a journey without check marks across sixteen national borders to his daughter, however, succeeds. In its combination of fairy-tale nature, historical background and eerily topical reality, this collection of poems is Benders’ best since he lost count.

 

You have no time to read this, but that is because you are no longer human. If something of the original person were still alive in you, the old mycelia of childhood, then you would learn a lot from this book, indeed, with its magical knowledge, it might become your most useful possession. A book about the human imagination, and how it managed to get into the iron grip of trans-dimensional cockroaches. Furthermore, there are also magical tips to substantially improve your life and your time acceleration, and M.H.H. Benders also makes light-hearted mincemeat of the entire Dutch literature, what more could you want!

If you don’t want to crawl around mars like a cyber insect under a scrubbed boot – which is on the agenda – then you’d do well to read this book.

The first collected work of Martinus Hendrikus Hogervorst-Benders comprises no fewer than 712 pages and weighs in at least 1.4 kilos in thin print. It is the most ambitious collection written in the last thirty years, and certainly one of the highlights of Dutch literature as a whole, in line with Snoek and van de Woestijne. Anyone with a heart for literature and who wants to read an ambitious book brimming with cast-iron poems instead of yet another typical Dutch-language ‘masterpiece’ will be delighted with the purchase of this brick.

The Microdose Bible is the worlds most comprehensive and complete oversight of mind altering substances, teacher plants and mushrooms. Dutch mycologist and philosopher M.H.H.Benders takes you on a magical journey full of wonder about what teachers nature has to offer. Includes the Psychosupersum, a guide that describes all known mental disorders and offers wisdom for their treatment. 

This book will be published end of 2022.