Vijf skeletten – de dode neus

Vijf skeletten – de dode neus

De bottenaardsen en het bottenaardse. Dat zijn mijn nieuwe termen voor wat men resp. ‘the predator’ noemt maar wat totaal niet op een leeuw of panter lijkt, reptielen nee daar lijkt het ook al niet op, parasieten ja dat komt al meer in de buurt, maar is ook een net-niet beschrijving, maar bot zijn ze in elk geval, en niet van deze wereld. En dan zou je zeggen, aards is niet goed, maar bottenaards verwijst naar de buitenaardse herkomst. Het pratende skelet, zoals ik in mijn komende bundel vijf skeletten ga laten praten.

Het skelet van Gogol.
Het skelet van Dylan Thomas.
Het skelet van Slauerhoff.
Het skelet van Ingrid Jonker.
Het skelet van Prince.

‘Gedichten om te lezen in het donker’ gaat de bundel heten. Wat hebben deze exmensen met elkaar gemeen? Vijf skeletten gaan getuigen over een bepaald fenomeen.

**

Maar laten we het eerst hier even over een ander skelet hebben, om Gogoliaans aan te vangen: het skelet van jouw neus.

Wie mijn Psyborg test kent weet dat er een vraag in staat over de frequentie waarmee jouw neus je signalen stuurt. Met andere woorden: hoe vaak ruik jij iets?

Is dat 10 keer per dag?

Mijn wedervraag aan jou is dan: wat zou je vinden van je ogen als die je 10 beelden per dag stuurden?

Juist. Je zou zeggen dat je ogen stuk zijn, dat ze niet meer goed werken.

Hoe vaak moet je neus signalen geven?

Hoe vaak moet je neus dan wel een geursignaal geven om normaal te werken? Hoe vaak denk je?

Het antwoord is heel eenvoudig: elke keer dat je inademt. Je neus dient een niet aflatende stroom geuren
door te geven net als je ogen een niet aflatende stroom beelden geven. Dan werkt je neus. Dan pas kun je de neus ook gaan trainen. Iets dat niet werkt valt niet te trainen.

Het eerste skelet is dus je neus. Daar ben je dood. En dat is niet okee. De neus is een van de belangrijkste zintuigen die aardwezens hebben.

Wie heeft er belang bij dat er miljarden wezens rondlopen met een kapotte neus? Iets wat viezigheid moet verkopen als voeding. Denk je dat het toeval is dat nu steeds meer mensen stoppen met roken en die parasiet eindelijk het onderspit begint delven er een virus de kop op steekt dat precies de menselijke geur poogt saboteren? Natuurlijk niet. Gefabriceerd. En dus had je allang een methode moeten hebben dit spul buiten de deur te houden.

Aan de slag!

Dat doe je vooral door te leren dat jij en je weerstand precies dezelfde entiteit zijn. Jij BENT je weerstand. Jij detecteert die virussen en grijpt meteen in. Niet passief wachten tot ‘een weerstand’ die los van jezelf staat in gaat grijpen, welnee. Detectie, actie.

Welke actie? Veer en ik hebben dit zwartmagische virus succesvol bestreden met Malrove, White Whorehound, Amanita Muscaria, Stinkende Gouwe. Als je te laat ingrijpt en je je geur al ten dele kwijt bent is het met deze middelen mogelijk die deels weer terug te veroveren. Dat is bij een aantal
mensen gelukt te bewerkstelligen.

Nu is de tijd: repareer die neus. Want zodra die neus weer werkt kun je hem eindelijk beginnen trainen, zodat je niet langer als een blinde door het bottenaardse hoeft tasten, maar de echte wereld weer waarlijk tot leven zal komen. Tien geursignalen per dag? Hemeltjelief, mijn vriend. Aan de slag!

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn