Voor wie echt in het donker moet lezen

Voor wie echt in het donker moet lezen

De titel ‘Gedichten om te lezen in het donker’ verzon ik een jaar of twee geleden, dus lang voor u wegens torenhoge energieprijzen deze gedichten misschien wel echt in het donker zult moeten lezen.

Is dat een vorm van profetie, of simpelweg van eigentijdsheid, van conceptuele brille of van louter toeval – dat laat ik in het midden. Wat ik niet in het midden laat is dat ik deze bundel gratis ter beschikking ga stellen voor mensen die echt geen geld meer hebben om nog poëzie te kopen dankzij deze wantoestanden. Als e-book dan wel, want ook mij groeit het geld niet op de rug.

In deze omvangrijke bundel spelen drie vrouwen een hoofdrol: Anna van Saksen,  Edna St. Vincent Millay en Unica Zürn. Daarnaast een klein legertje vroeg gestorven dichters en kunstenaars – tevens verwerkt de dichter de dood van zijn eigen zus Mieke in de bundel, en speelt het begin van alle beschaving een rol in het boek als rode kaneel. En dat alles onder de aanschijn van Mankes vaas met Jasmijn – De Man van Jasmijn is terug, en uw ontmoeting met hem in het donker zal u misschien nog lang heugen.

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn