Zeefjesdans

Zeefjesdans

Zeefjesdans uit mijn nieuwe bundel O Kolle Klokkenspin/Zeefjesdans – voorgedragen door Veronique Hogervorst in Neeritter, 24-04-2022

Zeefjesdans

Muziekliefhebbers herkennen natuurlijk ‘Safety Dance’ in het gedicht, en dan met name de ‘letterlijke versie’, een tijdlang een trend op internet om video’s concreet te vertalen naar de gebruikte beelden.

De mannen zonder hoeden waren ook mannen zonder humor, want het filmpje moet onder voortdurend gedreig van de makers steeds opnieuw worden verplaatst. Zou dat te maken hebben met het onthullen van de SS referentie? Volgens de popkunstgroep Laibach is popmuziek een vorm van totalitarisme. Tegenwoordig heeft Laibach honderduizenden kijkers.

Maar dat alles zijn details. Het was een mooie dag gister in Neeritter. Een jonge poeziefan kwam vragen naar het boek van Willem Kloos, een vesie uit 1917 die Veronique op de kop tikte. Ik signeer voor hem een exemplaar van O Kolle Klokkenspin, waarmee de jongen zeer verguld was.

signeren

Hier leest Veronique het openingsgedicht van Verzen aan de enthousiaste jongen voor:

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycotherapist. He wrote seventeen books, the last ones at the Kaneelfabriek.

He is currently working on the second volume of the SHHHHHHROOM series of books about mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn