Gedachtes op de verjaardag van Henry Rollins

Gedachtes op de verjaardag van Henry Rollins

….en hoe wist hij dat Amsterdam het centrum van de hel is?…

In het boek ‘De Eeuwige Ontgroening’ staat een briefwisseling die ik had met Marc van der Holst, de drijvende kracht achter de formatie De Avonden, een literaire op Reve geinspireerde muziekband. Rollins van Black Flag, niet echt een held van ons, maar ergens toch ook weer wel. Je kunt niet om hem heen.
Marc en ik zijn niet ruim voorzien van intimiderende spierbundels.

Een voorkomend optreden van mijnheer van der Holst

Marc en ik zijn beide fans van het werk van James Tate en niet echt van Henry Rollins. Maar als je James Tate met zijn verjaardag gaat feliciteren komt er niemand kijken, denk ik. Bovendien is die in 2015 overleden.

Marc werd afgewezen door het Letterenfonds. Waarom weet ik niet, maar ik heb geprobeerd het goed te maken door gebakjes bij zijn ouders te bestellen om de bezwaarcomissie van het Letterenfonds mee te tracteren, maar ook daarin had het Letterenfonds geen enkele interesse, dus heb ik maar zelf Boscchebollen meegenomen. Dat is een heel klein stukje van het achtergrondverhaal van Operatie Bosschebol.

niet zo raar geen werkbeurs want het zit boordevol cliches we gaan nog niet naar huis jezus!

Maar dat er geen andere band…och wat maakt het allemaal uit. Ik zag gister Aafke Romeijn posten op Threads. In mijn hoofd was die allang en breed de roem in verdwenen, nadat ik haar ooit het advies had verstrekt eens in het Nederlands te gaan schrijven, eeuwen geleden. Gister zie ik tot mijn verbazing een post van haar dat ze voor het eerst op de radio is gedraaid, na tig platen en boeken in het Nederlands – en dan denk je: wat bezielt die mensen nou eigenlijk? Wat is hier aan de hand? Moet je eerst 10 platen maken om 1 keer tussen de commerciele rommel te mogen? Welke mensen zijn hier verantwoordelijk voor?

Ik voel me inmiddels schuldig dat ik ooit advies verstrekte in het Nederlands te gaan zingen. Kijk, het prachtige liedje ‘glasscherven’, 181 kijkers in twee jaar tijd:

En dus gaan we het maar over de verjaardag van Henry Rollins hebben. Hebben jullie zijn video ‘Liar’ gezien in de jaren negentig op MTV?

toch blijft het goed!

Hulpbehoevend. Daar gaat het filmpje over, dat je wanneer je ‘hulpbehoevend’ bent allerlei parasieten en predatoren op je gaan teren. Hahahaha! Sukkel! Sukkel!

Ik kan weer niet laten even mijn meest recente dichtbundel te noemen, waarin ik enkel aspecten van het fascisme belicht die naar mijn idee vreemd onderbelicht bleven, bijvoorbeeld de verknooptheid van de nazi’s met de psychiatrische industrie in Duitsland. De rijnlandbastaardjes.

Rollins wist het. Allemaal leugenaars!!! Satansgebroed!! En hij wist ermee op MTV te komen. ‘Sugar-coated Swill’ volgens Jello Biafra, maar Rollins stond er toch maar mooi tussen. Het is er sinds de jaren negentig bepaald niet beter op geworden. Maar kijk toch eens naar dat decor:

Jongens en meisjes, ik ben toch niet gek: dat is toch gewoon…Amsterdam? Rollins wist het in de jaren negentig al. Dat is het epicentrum van de hel. Toen ik laatst zag dat de Raad van Cultuur een dringend advies gaf omdat de Amsterdammers alle centjes aan elkaar uitdeelden dacht ik, hey, een Rollins Momentje in de subsidiecultuur.

Hoe kan het dat Rollins in de jaren negentig al wist dat Amsterdam het centrum van de hel is?

Henry Rollins attempted to teach me this valuable life lesson in the 90s and I regret not taking it more seriously. A lot of heartache could’ve been avoided had I only listened the first time

…zegt een Henry Rollins fan over deze video. Jullie gaan over twintig jaar hetzelfde zeggen over dit postje van Martinus Benders. Had ik maar…

Fijne verjaardag, Henry Rollins! U bent onze SpierbundelProfeet! Kinderen Bombarderen Voor de Vrijheid!
Alle Twitteraccounts van de Grote Coronahelden gelijktijdig geleegd. Oeps, sorry, sorry, sorry.

Wat Rollin aan de kaak stelt hier is een mechanisme waardoor je steeds weer de pineut bent, omdat zo’n op de knietjes smekende, sorry zeggende figuur een tweede kans verdient. En een derde. En een vierde.
Het lijkt potdorie Matthijs van de Nieuwkerk wel, hey sorry he, sorry! Sorry!

Sukkels!

Martinus Benders, 14-02-2024

Oh, een vermeldingswaardige interventie van Bart van der Pligt:

Camus wist het in de jaren 50 al.

“Is het u opgevallen dat de grachtengordels van Amsterdam overeenkomen met de hellekringen? De hel der burgers vanzelf, bevolkt met nare dromen. Voor wie van buiten komt en gaandeweg in de diepere kringen doordringt, wordt het leven met zijn misdaden steeds duisterder, steeds compacter. Hier zitten we in de binnenste kring.” (Albert Camus, De Val)

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn