Gedichten om te Lezen in het Donker

Gedichten om te Lezen in het Donker

Heuglijk nieuws.🥳 Ik ben klaar met de nieuwe dichtbundel. ‘Gedichten om te Lezen in het Donker’ is een lijvige bundel waarin politiek en lyriek versmelten in een jeremiade tegen de duistere machten die deze wereld aansturen. Kies partij voor de utopie, net zoals ik doe door voortaan al mijn werk gratis beschikbaar te stellen voor iedereen. Dat gaat op voor deze bundel, maar ook voor mijn Verzameld werk – die kost als boek 49,90 maar is binnenkort als ebook gratis te krijgen, evenals de bundels O Kolle Klokkespin en mijn laatste bundel. Nu de parasiet een steeds groter deel van je inkomen gaat opslokken is het belangrijker dan ooit je geest te blijven voeden met de gezonde voeding van de grootsheid. Dank aan iedereen die dit las, en zet je schrap om er een fantastisch jaar van te maken. 🐞

Voorzijde van de bundel

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: je geest enkel voeden met fastfood (ik noem maar wat, die trolfilm op netflix, dat is toch kinderachtig hackneyed spul) – wie dat goed genoeg vindt voor de eigen geest zit hier in Kinderreich op de goede plek. Maar wie wel een soort honger voelt naar iets
beters of hogers, ik nodig je binnenkort uit mijn werk te verkennen, zonder dat het je iets
zal kosten. Over een week ligt bovenstaande bundel in de boekhandels, en zal ik ook een pagina
openbaren waar mijn werken in digitale vorm te downloaden zijn.

Martinus Benders, Mierlo, 10-12-2022

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn