Geheime brief aan Boudewijn de Groot

Beste Boudewijn de Groot,

Ik wil je graag feliciteren met je liedje “Hinder van jaloersheid op de vlinder”. Het is een prachtige ode aan de vlinder en de vrijheid die het beestje symboliseert. Alleen jammer dat je het zo verkeerd hebt.

Laat me eerst maar eens beginnen met het feit dat het liedje vol staat met fout rechts gedachtegoed. “Zo te sterven op het water met je vleugels van papier” klinkt op het eerste gehoor misschien romantisch, maar als je er een beetje dieper op in gaat, dan is het eigenlijk een vreselijk egoïstische en zelfs gewelddadige actie. Als vlinders echt zo tegen jaloersheid op wilden reageren, dan zouden ze beter samen kunnen werken om een oplossing te vinden, in plaats van zichzelf op te offeren op een tragische kamikazeachtige manier die doet denken aan iemand die zichzelf gaat opblazen. Ja, zo komt het over, Boudewijn.

Maar goed, misschien ben ik te hard voor je. Misschien bedoel je het liedje wel helemaal niet zoals ik het interpreteer. Misschien is het gewoon een metafoor voor iets anders. Maar als dat zo is, dan ben ik bang dat ik het nog steeds niet begrijp. Het is moeilijk om te zeggen wat je precies bedoelt met “hinder van jaloersheid op de vlinder”, en ik vrees dat ik het ook nooit zal begrijpen.

Weet je wat ik denk? Ik denk dat je eigenlijk mijn dichtbundel bedoelt.

Je hebt de titel niet eens goed gelezen en het hele idee van mijn bundel overgenomen. Het heet namelijk “Gedichten om te Lezen in het Donker” en gaat over het belang van vrijheid en dromen najagen, net als bij de vlinder.

Ik ben niet jaloers op je succes, Boudewijn, ik ben gewoon teleurgesteld dat je niet eens de moeite hebt genomen om mijn werk te lezen voordat je het hebt ‘gesampeld’.

Laten we eerlijk zijn, Boudewijn, je liedje is een fout rechts liedje. De vlinder is een symbool van vrijheid en vreugde, en het is onethisch om deze te hinderen vanwege jaloersheid. Bovendien is het oneerlijk om het leven van een vlinder te beëindigen op deze manier.

Ik raad je aan om mijn dichtbundel te lezen voordat je opnieuw een poging doet om een liedje te schrijven.

Gedichten om te Lezen in het Donker (883 downloads)

Misschien zal dit je helpen om een beetje meer respect te hebben voor het leven en het werk van anderen.

Ik hoop dat mijn boodschap niet te laat kwam.

Martinus Benders


No, no: I am not a 'guru' of some sorts: I'm just a guy that happened to be succesful at fighting of the addictions dystopia had blessed me with.

Now I am devoting my time to helping others as a mycotherapist.

I know a lot about mushrooms and I have devised methods of employing them in your diet that will help your physical and emotional wellbeing.

If you experience problems and you think I might be able to help you, please go to my contact page and let's have a chat.

I wrote a book titled 'Amanita Muscaria: The Book of the Empress'. That book presents 'the big picture', the one you've perhaps been missing out on. It is the story of what really happened with humanity the last 1000 years, and how wild mushrooms came to be demonized, and how Amanita Muscaria/ Fly Agaric can help you regain your true self and at the same time make this planet a better place for everyone.

The book can be bought at regular dutch bookstores and soon at international bookstores too. And to be complete: you can also buy it from me directly using crypto. Just donate an amount of crypto to me that would equal about 33 euros and I will send you a signed copy:

If you want to donate me some crypto to help my cause (fighting the benzodiazepine epedemic) your contribution would also be most welcome.

I am also known as a writer and a poet. As of 2023 I have written about 18 books. Lots of them are available for free from my homepage: I have never been much of a kapitalist, and I believe that good poetry has a healing effect on people.

Drop me a line if you want to ask me something or collaborate on anything. I wish you a great life, and lots of luck and great guidance on the path you are walking.