Geheime brief aan Ernst Jansz

Beste Ernst,

Ik ben verbaasd en teleurgesteld dat je mijn gedichten blijkbaar niet eens wilt lezen, zelfs niet in het donker. Ik had toch gedacht dat we na al die jaren van samen muziek maken en onze vriendschap als bandleden van Doe Maar nog wat dichter naar elkaar toegegroeid waren.

Maar blijkbaar ben ik meer dan alleen maar een bandgenoot voor je, want anders zou je toch wel even de moeite hebben genomen om mijn gedichten te lezen. Zelfs in het donker, als je geen andere afleiding hebt. Of was het misschien de titel van mijn bundel die je afschrikte? “Gedichten over Honden” klinkt misschien niet zo cool als de rock-‘n-roll hits van Doe Maar, maar ik ben er zeker van dat je, als ware literaire held uit mijn jeugd, in staat bent om wat dieper te graven dan alleen het oppervlakkige.

Of misschien is het gewoon de hond zelf die je tegenstaat. Ik weet nog dat ik je hondje zo liefdevol heb geaaid toen hij bij ons op bezoek was. Maar blijkbaar heeft dat niet genoeg indruk gemaakt om je te overtuigen om mijn gedichten te lezen. Misschien had ik meer moeten doen, zoals een honden-sonnet schrijven in de stijl van Shakespeare, of een episch gedicht over honden in de geest van Homerus. Maar nee, ik denk dat het gewoon aan jou ligt, Ernst.

Of misschien ben je gewoon te druk bezig met het spelen van rock-‘n-roll en het tourleven om tijd te maken voor de poëzie van je bandgenoten. Ik begrijp het wel, het is immoreel om je carrière als rockster op te geven voor het lezen van gedichten. Maar toch, ik had gehoopt dat je tenminste een uitzondering zou maken voor mijn werk.

Nou ja, ik zal het niet persoonlijk opvatten, Ernst. Ik weet zeker dat je het te druk hebt met je muziek en je fans om tijd te maken voor mijn kleine gedichten. Ik zal gewoon mijn werk blijven doen, hopend dat er ooit een dag zal komen dat je de moeite zult nemen om het te lezen. Misschien zelfs in het donker, als je niets anders te doen hebt.

Met spijt,

Martinus Benders

Liebe Deutsche Freunde,

In diesem Sommer werde ich mich etwas zurücklehnen und lediglich einige ältere Artikel überarbeiten, um am Jahresende mit einem neuen philosophischen Buch aufzuwarten. Schließlich muss Entspannung auch ihren Platz haben. Inzwischen besitze ich die Domain nobelpreisfurdeutschland.de und plane, darauf eine Website zu erstellen. Darüber hinaus beabsichtige ich, nach Kaldenkirchen umzuziehen, um meine Chancen auf den deutschen Nobelpreis zu erhöhen. Die Wichtigtuer, die sich in meiner Heimat in der Literatur verbarrikadiert haben, glauben, sie könnten mich aufgrund dieser Ambitionen lächerlich machen. Aber ich werde zeigen, dass durch harte Arbeit und Einsatz das alte Sprichwort immer noch gilt: Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg..

Sollten Sie sich dazu entschließen, mir Kryptowährungen zu spenden, um mein Anliegen zu unterstützen (den Kampf gegen die Penner-Epidemie), so wäre Ihr Beitrag äußerst willkommen.

Ich bin auch als Schriftsteller und Dichter bekannt. Bis zum Jahr 2023 habe ich etwa 18 Bücher geschrieben. Viele davon sind kostenlos auf meiner Homepage erhältlich: Ich war nie ein großer Kapitalist und glaube, dass gute Poesie eine heilende Wirkung auf Menschen hat.

Zögern Sie nicht, mir eine Nachricht zu schreiben, wenn Sie mir etwas fragen möchten.