Geheime brief aan Louis van Gaal

Beste Louis van Gaal,

Ik wil graag met u bespreken hoe diep onze samenleving is gezonken sinds dat moment waarop Messi’s pass onze Nederlandse voetbalploeg vernederde. Ik weet zeker dat u het met me eens bent dat dit soort genialiteit niet iets is waar de wereld behoefte aan heeft. Het is beter om ons te concentreren op de echte kunsten, zoals schilderen, muziek maken en toneel spelen.

Ik begrijp dat dit misschien een controversieel standpunt is, maar ik ben van mening dat de wereld geen behoefte heeft aan dit soort genialiteit in het voetbal. Voetbal is immoreel, onethisch en gewelddadig. Het is een spel dat het menselijk geweld op een gladde manier verpakt, en het is een spel dat niet alleen veel geld genereert, maar ook veel corruptie met zich meebrengt.

Ik bedoel, laten we eens kijken naar wat er gebeurt als Messi een doelpunt maakt. De fans gaan dolenthousiast heen en weer springen, de spelers geven elkaar high fives en de coach springt op en neer alsof hij net een lotto-jackpot heeft gewonnen. Maar wat heeft het voor zin? Wat heeft het voor zin om zoveel geld en tijd te steken in het spelen van een spelletje, terwijl er zoveel andere problemen zijn waar we ons mee bezig zouden moeten houden?

Bovendien, wat heeft voetbal ooit voor de mensheid betekend? Het is gewoon een manier om onze agressie en frustratie op een sportieve manier te uiten. Is dat echt wat we willen dat onze samenleving wordt? Een plaats waar agressie en geweld worden gepromoot?

Ik denk dat het tijd is om ons te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven. Laten we het geld dat we nu aan voetbal besteden, gebruiken om de kunsten te steunen. Laten we onze kinderen leren om te schilderen en te muziek te maken in plaats van te leren hoe ze een bal moeten schoppen.

Denk aan het citaat van de beroemde schrijver Oscar Wilde: “Er is geen enkel spel dat zo onethisch is als het spel van het leven zelf.” En laten we ook niet vergeten dat er zoveel verschillende vormen van kunst zijn – van muziek tot dans, van literatuur tot theater. Er is zoveel rijkdom en diversiteit te vinden in de kunsten, terwijl het voetbal maar één ding doet: 22 mannen rennen achter een bal aan. Het is moeilijk om te zien hoe dat ooit zou kunnen concurreren met de oneindige mogelijkheden van de kunsten.

En u bent nu wel zo’n beetje klaar als coach. Ik ben altijd een fan van u geweest, terwijl ik zoals u al kunt raden een hekel aan voetbal heb, maar, en ook dat heeft u waarschijnlijk al weten raden, ik ben ook net als u gezegend met overmatig veel verstand ervan. En dat is pijnlijk, verstand hebben van iets waar je eigenlijk een hekel aan hebt. Louis, kijk toch eens naar die Messi. Hij staat u gewoon te beflaporen met zijn kinderachtige genialiteit. Terwijl u potdorie een van de beste trainers ter wereld bent, een bengel, die een schop onder zijn achterste zou moeten krijgen.

Wie gedraagt zich zo tegenover een man die zijn leven lang het voetbal diende en bovendien met
kanker en alles zo’n prestatie leverde?

Louis, u bent net als ik een leeuw. Ik herken uw vechtlust, uw hart voor je spelers, en nu uw carrière als voetbaltrainer door kleutergenie Messi werd verpest vraag ik je maar één ding: Louis, lees mijn bundel eens. Kost niks, en als het je helemaal niks doet, vergeet deze brief dan en blijf gewoon voetbaltrainer.
Maar doet het u wel wat, neem dan eens contact met me op.

Gedichten om te Lezen in het Donker (1193 downloads)

Dan ga ik ervoor zorgen dat u de wereld echt gaat veranderen. Wat u ook kiest: bedankt voor de prachtige jaren.

Je toegenegen fan,

Martijn Benders

Liebe Deutsche Freunde,

In diesem Sommer werde ich mich etwas zurücklehnen und lediglich einige ältere Artikel überarbeiten, um am Jahresende mit einem neuen philosophischen Buch aufzuwarten. Schließlich muss Entspannung auch ihren Platz haben. Inzwischen besitze ich die Domain nobelpreisfurdeutschland.de und plane, darauf eine Website zu erstellen. Darüber hinaus beabsichtige ich, nach Kaldenkirchen umzuziehen, um meine Chancen auf den deutschen Nobelpreis zu erhöhen. Die Wichtigtuer, die sich in meiner Heimat in der Literatur verbarrikadiert haben, glauben, sie könnten mich aufgrund dieser Ambitionen lächerlich machen. Aber ich werde zeigen, dass durch harte Arbeit und Einsatz das alte Sprichwort immer noch gilt: Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg..

Sollten Sie sich dazu entschließen, mir Kryptowährungen zu spenden, um mein Anliegen zu unterstützen (den Kampf gegen die Penner-Epidemie), so wäre Ihr Beitrag äußerst willkommen.

Ich bin auch als Schriftsteller und Dichter bekannt. Bis zum Jahr 2023 habe ich etwa 18 Bücher geschrieben. Viele davon sind kostenlos auf meiner Homepage erhältlich: Ich war nie ein großer Kapitalist und glaube, dass gute Poesie eine heilende Wirkung auf Menschen hat.

Zögern Sie nicht, mir eine Nachricht zu schreiben, wenn Sie mir etwas fragen möchten.