Geheime Brief aan Wim de Bie

Beste Wim de Bie,

Ik hoop dat deze brief u goed treft, hoewel ik me afvraag of u zich nog wel herinnert wie ik ben. Het is immers al tien jaar geleden dat u voor het laatst op de televisie te zien was. En dat is jammer, want sindsdien is de hele boel fascistisch geworden.

Of misschien ligt het niet helemaal aan u alleen, maar aan het feit dat er geen enkele presentator meer is die in staat is om de kijkers te laten lachen, nadenken en op te beuren. Nee, tegenwoordig is het allemaal serieus en saai. Waar is de tijd gebleven dat we nog konden genieten van uw humoristische presentaties, uw intelligente analyses en uw onverwachte stunts?

Maar goed, genoeg gezeurd. Ik schrijf deze brief niet alleen om u te laten weten hoezeer we uw afwezigheid op de televisie hebben gemist, maar ook om u te vragen om terug te keren. Want laten we eerlijk zijn: zonder u is het allemaal saai en voorspelbaar. We hebben uw creativiteit, uw onorthodoxe denkbeelden en uw unieke perspectief nodig om ons te laten zien dat de wereld niet zo zwart-wit is als ze soms lijkt.

Maar daar houdt het niet bij op. Ik wil u ook vragen om gedichten te lezen in het donker. Waarom? Omdat gedichten ons helpen om op een andere manier naar de wereld te kijken, om ons te laten zien dat er meer is dan wat we op het eerste gezicht zien. Ze laten ons zien dat er meer is dan de oppervlakte, dat er schoonheid en rijkdom te vinden is in de dingen die we over het hoofd zien.

En wat is er nu mooier dan gedichten lezen in het donker, wanneer alles om ons heen stil is en we alleen zijn met onze gedachten? Dan kunnen we ons helemaal concentreren op de woorden, op de betekenis die ze voor ons hebben, en ons laten meevoeren naar andere werelden en andere tijden.

Ik zou u graag willen voorstellen om een programma te maken waarin u gedichten leest in het donker, of om gewoon eens mijn bundel te lezen en er iets over te zeggen. Zodat ik weet dat u wel nog weet wie
ik ben ondanks dat het al tien jaar geleden is dat ik nog televisie keek.

Gedichten om te Lezen in het Donker (883 downloads)

Wim, we moeten weer de strijd oppakken. Kunt u me helpen, laat iets van u horen. Ik wil u de papieren
versie sturen. Zodat ik weet dat de fascisten nog niet helemaal hebben gewonnen. Dankjewel, Wim,
dat je mijn onzin even wou lezen.

Martinus Benders


No, no: I am not a 'guru' of some sorts: I'm just a guy that happened to be succesful at fighting of the addictions dystopia had blessed me with.

Now I am devoting my time to helping others as a mycotherapist.

I know a lot about mushrooms and I have devised methods of employing them in your diet that will help your physical and emotional wellbeing.

If you experience problems and you think I might be able to help you, please go to my contact page and let's have a chat.

I wrote a book titled 'Amanita Muscaria: The Book of the Empress'. That book presents 'the big picture', the one you've perhaps been missing out on. It is the story of what really happened with humanity the last 1000 years, and how wild mushrooms came to be demonized, and how Amanita Muscaria/ Fly Agaric can help you regain your true self and at the same time make this planet a better place for everyone.

The book can be bought at regular dutch bookstores and soon at international bookstores too. And to be complete: you can also buy it from me directly using crypto. Just donate an amount of crypto to me that would equal about 33 euros and I will send you a signed copy:

If you want to donate me some crypto to help my cause (fighting the benzodiazepine epedemic) your contribution would also be most welcome.

I am also known as a writer and a poet. As of 2023 I have written about 18 books. Lots of them are available for free from my homepage: I have never been much of a kapitalist, and I believe that good poetry has a healing effect on people.

Drop me a line if you want to ask me something or collaborate on anything. I wish you a great life, and lots of luck and great guidance on the path you are walking.