Gesloten brief aan dinges (L.H.Wiener)

Gesloten brief aan dinges (L.H.Wiener)

(Hoe heet ie ook alweer? Die leraar… even tussen neus en lippen door een gesloten brief aan schrijven. Want dat gedoe met die leraartjes die allemaal open brieven aan elkaar schrijven en nooit ook maar een antwoord op elkaar, open brieven, wat een gelul. Ik moet even gaan spieken hoe die gast heet. Bart van der Pligt had er nog les van geloof ik. L.H.Wiener, nu weet ik het weer. Leraar Engels, vreemde eend in de bijt. Wordt door het bataljon leraren Nederlands hooguit fronsend getolereerd.

Hee Wiener!

Die andere oude schoolmeester met die sokpop, Evi Aarens(1), die even overtypte vandaag wat Benders tien jaar geleden allemaal wel niet schreef over de Turing, maar dan als samengevat door iemand met een permanente kluchtlulkokervisie. Evi, hahaha. Een leuk raadspelletje, behalve dan dat de naam van de oude schoolfrik raden geen zoden aan de dijk zet, noch in ontkennende noch in bekennende zin. Het is namelijk helemaal geen raadspelletje maar een manipulatieve psychopaat met een trauma. Sinterklaas, Ali B, Academici met friemelgebakjes in het bejaardenhuis. Raarrrrrr. Maar dat maakt niet uit Wiener, daar val jij net buiten, hoewel je natuurlijk ook naar het lichtje in de lerarenkamer kijkt om te zien op wie je mag reageren, net zoals je afgelopen jaren op een kaartje keek waar je van de meesters op vakantie mocht.

En nu dan dat gewaagde briefje aan Grunberg. De polemiek, het lievelingsmedium van de schoolmeesters. Scherp! Scherp pennetje! Maar Grunberg gaat er niet op reageren, die ‘open brief’ van je.

Niet omdat hij weet dat sinds mijn Piranhaboek de polemiek morsdood is. Welnee. Grunberg reageert niet op jou omdat hij in een heel ander land woont, een land waar je niet in twee klikken alles hebt gelezen. Grunberg reageert niet omdat hij in tegenstelling tot jou met de betaalde baan een – nee, geen broodschrijver, een echte broodjesschrijver is.

Belegde broodjes. Belegde boeken. Ken je Ivo Kievenaar, Wiener? Grunberg schijnt ooit een goed boek te hebben geschreven. Een geslaagd broodje is een gelaagd broodje. Maar wat wou ik nou eigenlijk zeggen in deze gesloten brief? O ja, over dat de normalokramp in de literatuur begon…met Gogol. En raad eens wiens favoriete schrijver dat is? Enfin ik schrijf dit allemaal volkomen achteloos in een dood momentje in de dag, een momentje dat ik even moet ontspannen en daar zijn Nederlandse broodjesschrijvers altijd leuk voor. Een leraar Engels. Ik heb moeite er geloof aan te hechten. Bart verzekerde me dat u goed orde kon houden en dat u dat altijd op uw klein zeilbootje zit oefenen in de zomer.

Ik ga nu harssoorten zoeken op internet. Wat seint het rode lampje over me?

Je toegenegen volger,

Martinus

(Maar waarom plaatst je je dingetjes bij Peppelenpl…?)

(Een) : Ik heb hier een woord voor verzonnen: de sokpoppengestapo

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn