Halsoverkop

Halsoverkop

Halsoverkop uit Galicië terug moeten rijden naar Mierlo: zaterdag overleed mijn vader, luttele minuten nadat hij me een appje had gestuurd. We waren van plan geweest de hele winter in Galicië te blijven, maar het mocht niet zo zijn.

Mijn vader heeft ongeveer een week voor zijn hartstilstand zowel covid boosters als griepspuit gehaald, dit ondanks het feit dat ik hem herhaaldelijk in sterke bewoordingen heb verzocht die rommel niet in te spuiten. Waarom de man niet naar mij luisterde is een goede vraag. Ik denk dat je basaal twee soorten configuraties hebt, de gelovige en de gnostische, waarbij ook veel wat zich atheist waant eigenlijk als ‘gelovig’ in de boeken zou moeten, omdat het hier gaat om de wezenlijke vraag of men vertrouwen heeft in de machten die deze wereld aansturen. Bij een gelovige configuratie is de basistoon altijd dat de werkelijkheid te vertrouwen is en uiteindelijk altijd door ‘het goede’ wordt bestierd. Bij Gnostici ligt dat anders, die hebben nog een extra trap: deze werkelijkheid is juist niet te vertrouwen en wordt bestuurd door Ialdaboath, een kinderachtige kleine godheid die zich een hele piet waant.

Het ligt voor de hand dat mensen met een gelovige configuratie er altijd vanuit zullen gaan dat ‘het allemaal wel mee zal vallen’ en ‘zo erg kan het toch niet zijn’ en dan mist de stille ‘want wij worden door een goede god bestuurd’. Wie zich dus afvraagt waarom mensen ondanks dat alle feiten toch een andere richting in wijzen zich zo gedragen, dat ligt aan de configuratie, bij welke de ‘samenzweringstheorie’ inderdaad een uitstekende boeman is. Wat, een samenzwering? Je wilt toch…niet beweren dat de wereld door duistere machten…en niet door Here Jezus en de Goede God…

Het Tolteken systeem lijkt op het gnostische, hoewel er geen sprake is van een kinderachtige godheid maar eerder van kwaadaardige parasieten die vanuit een ander dimensie roofbouw plegen op deze. Het adopteren van zulke perspectieven gaat zeker niet over een nacht ijs en is eerlijk gezegd ook totaal zinloos als je niet over de capaciteiten beschikt zulke entiteiten ook daadwerkelijk te ‘zien’. Wel kan het de functie dienen van dissociatief: wie politici ziet als reptielen zal niet al zijn kostbare tijd in zulke zaken gaan steken.

In de praktijk werkt dat natuurlijk niet, en dus vind ik lui als die sportverslaggever Icke niet zo heel nuttig of snugger. Ik denk ook niet dat een gnostisch wereldbeeld of een tolteeks wereldbeeld zich laat vertalen naar een paranoïde wereldbeeld – dit is een interessant en geavanceerd onderwerp, dat ik even voor een andere keer ga bewaren. Ik moet de oude man, de man van jasmijn, gaan begraven.

Mijn vader had van al die filosofietjes nauwelijks weet, maar hij had genoeg persoonlijke macht om in het harnas te sterven, in het zicht van anderen op straat. Dat is een dood die hij zelf gewenst zou hebben. Het laatste berichtje dat hij me stuurde was een gratis te downloaden plaat van Creedence Clearwater Revival: 50 years trip. Heb een mooie nieuwe trip de oneindigheid in, oude man.

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn