Hoe gevaarlijk is de vliegenzwam?

Een interview met Sage Martinus

Hoe gevaarlijk is de vliegenzwam / de amanita muscaria / de waardstoel?

Je moet ongeveer 120 paddenstoelen eten om echt in levensgevaar te raken. Maar dat is technisch onmogelijk, want na een handvol zwammen ben je al te bedwelmd om verder te eten.

Er is (let op) geen enkel geval in de geschiedenis van de mensheid bekend van iemand die kwam overlijden door het gebruiken van de waardstoel.

Het is de favoriete entheogeen/leraar van het dierenrijk. Eekhoorns, herten, rendieren, konijnen, beren, coyotes: allemaal vinden ze het leuk om high te worden van deze paddenstoel.

Die dieren hebben een neus en een groepsgeschiedenis. Als de paddenstoel gevaarlijk en beschadigend zou zijn zouden ze die niet eten.

Ik ken geen dieren die Ayahuasca koken of massaal van de San Pedro snoepen. Als je het dus aan het dierenrijk vraagt is hun stem duidelijk.

Maar mensen zijn heel anders, hebben andere organen, andere opmaak

Mensen hebben vooral een verloren reukvermogen waarmee ze niet langer kunnen bepalen wat ze
kunnen eten. En ze hebben een religieus kliekje wat een vieze naam voor de paddenstoel verzon en een broodje aap verhaal, om te voorkomen dat mensen het gaan gebruiken, want het effect is voor hen een zeer onwenselijk effect.

Wat is dat voor effect dan?

Het krachtig maken van vrouwen. Hun hele rente-gedreven systeem is afhankelijk van bange vrouwen die niet de kracht hebben nee te zeggen. Daarom willen ze niet dat mensen paddenstoelen eten en hebben ze die vervangen met holle calorieën en vlees uit wrede bron. Assertieve vrouwen zouden zorgen voor trage voortplanting. Als je van rente leeft is dat een probleem. Dan wil je zoveel mogelijk pionnetjes op die bol, en dat alles zo naar de klote gaat is niet jouw probleem, want je kunt van een parasiet geen idealen verwachten.

Maar er zitten toch giffen in die paddenstoel?

Er zitten stoffen in die het nodig maken dat je het middels een gebruiksaanwijzing gebruikt. Iboteenzuur en Muscimol zijn de belangrijkste. Wil je zo min mogelijk lichamelijke belasting dan moet je een methode volgen waarmee het iboteenzuur zo klein mogelijk gaat worden. De beste methode is zeven verse paddenstoelen 3 uur laten sudderen in een pan met 3 liter water met anderhalve uitgeknepen citroen of limoen erbij. Ik geloof dat de PH waarde 2.7 moet zijn voor het beste resultaat. Giet dan het water af in een fles of in van die ijsklontbakjes die je daarna in kunt vriezen. Dan heb je Ambrosia die zo min mogelijk iboteenzuur bevat en zul je van gebruik niet snel misselijk worden.

Wat zijn dan wel de echte gevaren van gebruik van deze paddenstoel?

Ik zal die gevaren hier opsommen met een lijstje:

Een) Combineren met alcohol. Niet doen. In Rusland doen ze dat juist wel, liefst een hele fles vodka erbij, en dan krijg je wel het risico in een comateuze toestand te raken.

Twee) Teveel gebruiken. Er is geen ‘heroïsche dosis’ en veel amanita muscaria is een heftige en meestal niet erg plezierige ervaring. Laat dat domein aan de sjamanen over die het met reden bezoeken.

Drie) Assertiviteit moet je aankunnen. Ben je iemand met teveel testosterone, met woedeaanvallen, met een geweldadig karakter? Dan is deze paddenstoel ofwel niks voor jou ofwel je moet hem onder zeer gecontroleerde condities gebruiken.

Vier) Er is een bepaald type mensen die helemaal niks merkt van deze paddenstoel. Dit heeft iets te maken met hoe hun gaba-systeem geconfigureerd danwel beschadigd is. Ben je zo iemand, laat dan gewoon deze paddenstoel voor wat ie is en ga niks forceren.

Vijf) Iboteenzuur-brigade: een deel van de Amanitanen/Sages is juist fan van Iboteenzuur en vind dit een wezenlijk onderdeel van de ervaring. Let op, bij teveel Iboteenzuur ga je overmatig zweten en kun je te maken krijgen met het Repetitive Movement Syndrome – een syndroom waar je steeds dezelfde bewegingen gaat maken als een soort disfunctionele robot. Nuttig je de paddenstoel vers en in redelijke hoeveelheid dan begint dat RMS in werking te treden, misschien ook juist als bescherming dat je niet teveel paddenstoelen gaat eten. De natuur is intelligenter dan je kunt vermoeden.

Al met al niet erg gevaarlijk dus als je het op de juiste manier gebruikt?

Nee, maar persoonlijk zou ik het niet gaan gebruiken alsof het een of andere psychiatrische pil is waarmee je een zure werkelijkheid kunt gaan verdragen.

Je krijgt vragen over effecten op nieren en lever. Ik zit onder diabetes-bewind dus ze meten regelmatig mijn nier en leverwaardes. Die zijn afgelopen twee jaar enkel verbeterd, dus als amanita zo’n kwalijk effect had zou ik het wel in de uitslagen hebben gezien.

Nee, zoals in mijn komend boek te lezen zal gaan zijn is het geen toeval dat de patertjes zich in het rood met wit hulden en we plots in een donker gebouw een sokpoppengod moesten aanbidden in plaats van leven in de natuur zelf.

Mijn filosofie is dat je eerst maar eens met een kever of een libelle moet leren communiceren voor je gaat doen alsof je met ‘god’ kunt praten. Die mensen misbruiken kinderen omdat ze menen machtig te zijn, en dat menen ze omdat ze denken ‘god’ te vertegenwoordigen. Als ze hun tijd hadden gestoken in communiceren met kevers en libellen hadden ze veel meer opgestoken en geen bedreiging geweest voor onschuldige kinderen.

Liebe Deutsche Freunde,

In diesem Sommer werde ich mich etwas zurücklehnen und lediglich einige ältere Artikel überarbeiten, um am Jahresende mit einem neuen philosophischen Buch aufzuwarten. Schließlich muss Entspannung auch ihren Platz haben. Inzwischen besitze ich die Domain nobelpreisfurdeutschland.de und plane, darauf eine Website zu erstellen. Darüber hinaus beabsichtige ich, nach Kaldenkirchen umzuziehen, um meine Chancen auf den deutschen Nobelpreis zu erhöhen. Die Wichtigtuer, die sich in meiner Heimat in der Literatur verbarrikadiert haben, glauben, sie könnten mich aufgrund dieser Ambitionen lächerlich machen. Aber ich werde zeigen, dass durch harte Arbeit und Einsatz das alte Sprichwort immer noch gilt: Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg..

Sollten Sie sich dazu entschließen, mir Kryptowährungen zu spenden, um mein Anliegen zu unterstützen (den Kampf gegen die Penner-Epidemie), so wäre Ihr Beitrag äußerst willkommen.

Ich bin auch als Schriftsteller und Dichter bekannt. Bis zum Jahr 2023 habe ich etwa 18 Bücher geschrieben. Viele davon sind kostenlos auf meiner Homepage erhältlich: Ich war nie ein großer Kapitalist und glaube, dass gute Poesie eine heilende Wirkung auf Menschen hat.

Zögern Sie nicht, mir eine Nachricht zu schreiben, wenn Sie mir etwas fragen möchten.