Kies voor helderheid in plaats van geluk

Een interview met Sage Martinus Benders

Allereerst: wat is dat, een Sage?

Een Sage is een persoon die het medicijn Amanita Muscaria heeft gebruikt en heeft besloten deze paddenstoel te helpen weer grip te krijgen op de mensheid. Iedereen kan zo een Sage worden, het medicijn is vrij beschikbaar in de natuur. We verkopen niets, er zijn geen goede en slechte Sages, er is geen superioriteitspyramide waar je voor centjes papiertjes kunt halen. Het is allemaal heel simpel: gebruik de paddenstoel en help hem en je bent automagisch een Sage. Geweldig, toch?

Ok, door naar de titel van dit stuk. Waarom niet kiezen voor geluk?

Wie kiest voor geluk (en dat doen de meeste mensen) kiest ervoor een speelbal te worden van de dopamine en serotonine systemen in het lichaam. Dat zijn systemen die door een kweek van vele vele eeuwen in het menselijk lichaam dominant wisten worden. En omdat je je ‘doel’ op geluk zet word je wezenlijk een slaaf van deze circuits, en ben je (let op nu komt het) altijd subject aan een tekort aan geluk of succes.

Wie echter het doel op ‘helderheid’ zet heeft dit probleem niet. Er is niets ‘helder’ aan mensen die verdoofd zijn door de dopamine of de serotonine. Wie als doel ‘geluk’ heeft steekt een jointje op en eet nog een dikke reep chocola. Wie als doel ‘helderheid’ heeft laat dat juist na. Zie je het verschil?

Eh, okee, bestaan er nog andere circuits dan dan dopamine en serotonine?

Er bestaan honderden receptor-circuits, duizenden zelfs. Je moet het menselijk lichaam zien als een heel geraffineerde piano, met receptoren als toetsen. Wat je doet als je monotoon voedsel daar in stopt is steeds autistisch ping-ping-ping dezelfde toets aanslaan. Voor het lichaam is er geen verschil tussen voeding en drugs. Alles is voeding en alles is een drug. Alles speelt weer op andere receptoren, het probleem is echter dat de supermarkt voor 97% vol ligt met producten die erop gemaakt zijn altijd dezelfde toetsen op die piano aan te slaan, ping-ping-ping. Een dodelijke melodie.

Wat is dit? Een simpel schema dat ik heb opgesteld om vanuit receptoren te denken. Het betekent niet dat je enkel de linkercolumn gaat ‘eten’. Sterker nog, spaarzaamheid is juist geboden met de linkercolumn, maar dit zijn de goede substanties die je gaan helpen de piano in ere te herstellen, het rijtje rechts noem ik ‘systeemdrugs’ en dat zijn allemaal drugs die erop gericht zijn je te verdoven, benevelen, onderdrukken: het zijn substanties die de parasiet dienen, niet jou.

Waarom staan psychiatrie en psychologie op die lijst?

Mag ik een wedervraag stellen? Wie verstrekte de afgelopen dertig jaar de speed-afgeleide amfetaminedrug Aderalll aan kinderen?

Ehm, ja, okee. Maar ze proberen te helpen.

Dan wordt het hoog tijd dat ze ophouden met dat ‘proberen’ en zich bewust worden dat ze harddrugs aan kinderen verstrekken die in sneltempo hun jonge hersenen vernietigen. Wat mij betreft hoor je dan pijlsnel richting het gevang te verdwijnen.

Ze bedoelen het goed, ze proberen jou je beter te laten voelen in de wereld.

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Maar wie Foucault heeft gelezen weet dat deze hele industrietak helemaal niet spoort, en dat ze nooit ook maar het fatsoen hadden op zijn aantijgingen een kordaat antwoord te formuleren. Nee, de psychatrie dient de dystopie, de parasiet. Het is een instituut dat van oudsher erop is gericht afwijkende elementen te drogeren. Dat is niet goed, dat is juist kwaadaardig. Nu proberen ze weer de psychedelica te gaan patenteren en er alles af te strippen wat ervoor zou kunnen zorgen dat de parasiet zichtbaar wordt.

Jij eet geen brood meer, geen gist, geen kaas. Wat eet je in hemelsnaam wel dan?

Echte voeding. Wist je dat er duizenden planten bestaan die je kunt eten, honderden kruiden, noten, zaden, echte granen. Ik eet ‘s morgens een poweryoghurt gemaakt door koeien die hun horens mochten houden. Dat vind ik het minste dat je een koe moet gunnen, een koe zonder horens is een belediging. En in die yoghurt stop ik dan bijv. Daslook en Goudsbloem en Klitwortel en allerlei zaden en noten. Heerlijk – nee echt, zoveel lekkerder dan dat vieze sponsachtige schimmelbrood.

En ‘s middags?

Wat vlees of paddenstoelen en wat salade van allerlei verse groentes. En ‘s avonds gewoon een zelfgekookt maal. Geen gist, dat is de leidraad. Gist is een van de beste tools die de parasiet heeft. Het kruipt onder je huid naar alle delen van je lichaam en vormt daar zijn eigen cultuur, die je waarneming bedwelmt zodat je niet echt meer voelt wat er in je eigen lichaam gebeurt. Daarom blijf jij maar dingen eten die je je verschrikkelijk slecht doen voelen, omdat je die slechtheid enkel onder verdoving ervaart, en dus lijkt het alsof je je maar een ‘beetje’ slecht voelt door die fastfood terwijl je je in werkelijkheid hondsberoerd voelt. Dat doen die gisten, stop een maand met alle gist en kijk of ik gelijk had.

Met brood stoppen? Maar dat is verschrikkelijk moeilijk!

Welnee. De mens at honderden miljoenen jaren geen brood. Het lichaam is helemaal niet gemaakt om
dat rare spul te eten. Wij hebben primair een apenlijf, dat is ingesteld op boomvoeding. Maak een substantieel deel van je voeding boomvoeding. En leer jezelf weer te jagen, begin je zintuigen te trainen! De magie zit niet in je hoofd, in de psyborg, de magie zit om je heen, maar je zintuigen werden verdoofd
door kwaadaardige entiteiten, dezelfde entiteiten die je de hele dag aan dat ‘nieuws-infuus’ een deprimerend wereldbeeld aansmeren. Ook daarvoor gaat op: kappen daarmee.

By their fruits shall ye know them
M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and party leader of the Dutch 'Woudpartij'. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on 'SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!