Microdoseren is geen universeel wondermiddel

Microdoseren, het lijkt een nieuw toverwoord. En het is misschien ook wel altijd beter dan het gros van die psychiatrische medicatie, welke niets activeert maar alleen symptomen onderdrukt. Het gros der psychiatrische medicijnen is er op gericht het subject weer maatschappelijk te laten ‘functioneren’ en dat betekent dan dat de verveling zo goed mogelijk chemisch moet worden ge├»miteerd en net als op school een gouden randje krijgt.

Psychedelica zijn geen verveling met een gouden randje. Microdoseren is ergens in Silicon valley begonnen, waar men onder grote druk staat om creatief te moeten zijn, en dan helpt microdoseren met LSD natuurlijk wel, maar het blijft stress als basis voor een geforceerde oplossing.

Zelf weet ik niet hoe je dat vol kunt houden, microdoseren met LSD, want ik vind het een erg intensieve substantie, en 10ug dus 1/10 van de normale dosis staat bij mij al garant voor een dag vol intense en afwijkende belevenissen. Heel mooi verder, daar niet van, maar te vermoeiend om
elke dag te gaan doen.

Waarom moeten we het elke dag doen? Oh ja, omdat we de psychiatrie imiteren. Of Silicon Valley, waar mensen onder grote druk staan creatief te presteren. Eh, niet zo’n goed idee dus. Dat past allemaal niet bij het karakter van psychedelica – en dus ben ik begonnen een eigen wijze van microdoseren uit te vinden.

Wat je namelijk niet wilt hebben is een constante belasting van de alpha-receptor, de reden dat LSD de hartslag en temperatuur verhoogt. Nu is LSD verder heel heel erg mild op het lichaam, alleen die alpha-receptor is echt een ding – zeker in combinatie met het constant belasten door microdoseren.

Psychedelica zijn bedoeld als een trip, een eenmalige, intense belevenis die je leven kan veranderen.

Ga je die formule wijzigen naar iets wat je als een soort pilletje dient om gelukkig mee te worden – ik weet het niet. Toch ben ik niet tegen microdoseren, het helpt veel mensen, natuurlijk, want zo goed als alles is beter dan die verdovende industrie. Ik ga experimenteren en kijken of ik een methode kan ontwerpen die in alle opzichten beter werkt.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.