Reïncarnatie en perspectief

In dit leven is het al tweemaal voorgekomen dat ik bevriend raakte met mensen die naar mijn stellige indruk tenminste deels amfibieus zijn, en als ik amfibieus zeg dan doel ik in beide gevallen op de aanwezigheid van een kikvorsgeest.

Het komt dan op mij ietwat over alsof die mensen in een andere, DMT achtige dimensie nog steeds een kikker zijn en hier een droom beleven over hoe het zou zijn een mens te zijn. Een soort omgekeerd sprookje, eigenlijk.

Het doet je denken aan hoe rechtlijnig de meeste mensen het denkbeeld reïncarnatie bezien. Springen tussen kikvors en mens is er niet echt bij, het gaat allemaal zeer gradueel
in een duidelijke biologische piramide.

In het gaelic is een kikker een losgaen en in mijn nieuwe bundel ontbreekt die losgaan niet, die er tussen de stenen vorst. Een veel fysieker taal misschien, want je voelt er de tongbeweging bij.

Aangaande reïncarnatie: wat als die gepriviligeerde witte man in zijn vorige leven een mishandelde zwarte slaaf was, die deze gepriviligeerdheid karmisch wist verdienen? Het zou best waar kunnen zijn, en maakt de boel er niet beter op. Zolang we geen duidelijk zicht hebben op wat de werkelijkheid nu feitelijk is zijn gefixeerde denkbeelden altijd gevaarlijk.

Zelf zie ik het eerder als mensen die een amfibieuze laag hebben. Het is niet zo dat ze een kikker zijn in een mensenlijf, het is zo dat ze een amfibieuze laag hebben naast hun mens-zijn, een laag die ze kunnen gebruiken en inzetten. Het zou best kunnen dat iedereen zo’n laag heeft, al is mij dat dan persoonlijk niet opgevallen. Misschien omdat de meeste mensen een apenlaag hebben en je dan het verschil nauwelijks ziet.

Reïncarnatietherapie is doorgaans stomvervelend, omdat jan en alleman wereldberoemd was in zijn vorige leven. Een soort compensatie-fenomeen, waarin je vorige levens de grauwheid van je huidige bestaan dienen compenseren. Riddit zouden mijn machtige vors-vrienden zeggen. Ik leer van hen me kikkerwaardig te gedragen, zodat ik deze mensenlaag zo snel mogelijk weer kan afschudden.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.