Een antwoord aan spiegelmeester Duijf

Op Neerlandistiek dreigde een discussie daadwerkelijk boeiend te worden en dus werd die naar beste Nederlandse traditie ogenblikkelijk gesloten, want dat is de bedoeling niet.

Enfin, het ging dus over de hersenen en psychedelica, en mijn standpunt was ongeveer dat de natuur de netwerken van de psychedelica niet voor niets verstrekt, dat de mens deze honderdduizenden jaren wist consumeren en alleen de laatste 300 jaar nauwelijks, en dat dit een van de oorzaken is dat de mens zo wist ontsporen, ook qua verschrompeld gebiedje dat hij binnenin zijn hersenen benut en ziet als ‘zichzelf’.

Rob Duijf mengde zich in de discussie, een beetje in de toonzetting van een enge, aan een psychose grenzende psycholoog. ‘Als jij in de spiegel kijkt, wat zie je dan, Martinus Benders?’ – hij leerde ooit dat dit trucje werkt om geestelijk labiele mensen te manipuleren, en hij blijft het op neerlandistiek tot in den treure proberen, ook als ik aangeef heel tevreden te zijn met mijn spiegelbeeld, want tevreden zijn en rare hulpmiddelen gebruiken, nee dat mag niet.

Rob Duijff verkent de hersenen met een spiegel.

Wat wel mag: op een natuurlijke wijze je eigen hersenen verkennen, bijvoorbeeld met een spiegel. Dat psychedelica gewoon natuurlijk zijn doet voor deze mensen niet ter zake: natuurlijk, dat is wat wij als dusdanig goedkeuren. Dus proppen we ons de hele dag vol chemicalien die zijn ontworpen om ons zo verslaafd mogelijk te maken via onze supermarktvoeding, maar gaan we als het op het geestelijke aankomt hele hoge eisen stellen aan – ja, aan wat? Onszelf? Want de voeding is het niet. Zie jij eigenlijk jezelf in die spiegel, Duijf, of….

Wat bent u toch streng, Spiegelmeester Duijf. Dat valt toch niet mee, de hersenen verkennen met een spiegel! Voor je het weet….zit je als narcissus…gooi die discussie op slot… Zwarte K. Bolwerk Maastricht seint weer…beledigend!

Wat ik aan deze interactie over hield? Het prachtige woord SPIEGELDELLENKAR

En Flaton laat zijn gezicht weer zien….LSD en taal niks met elkaar te maken….maar mijnheertje Flaton…dat was toch in Maastricht dat Hans Vlek plots naakt het podium op kwam…waarna hij stante pede werd verbannen en landelijk nooit meer werd gevraagd. Mij hebben ze ook nooit gevraagd, daar in Maastricht, dus ze hebben van Hans toch iets geleerd.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.