In karakter een blog postje schrijven

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.86″ background_layout=”light” text_font=”Raleway||||||||” text_text_color=”#000000″]

Hoog in het noorden woont een dapper homosoapgruttertje dat de hele literaire wereld in een houdgreep heeft met gerelleplep hoewel ik niet weet of je zo’n term mag gebruiken, maar aangezien hier niet Martijn Benders aan het woord is omdat we de magie van het weblog niet willen vernaggelen is dat allemaal dik in orde. Maar in karakter of niet, ik ga niet iemands naam verpeppelenpleppen, dat vind ik een goedkope truc. En dat de beste man soapboekjes schrijft en aan de man brengt dat lijkt me een aanwinst voor de lokale pornoindustrie die het niet makkelijk hebben met al die oostblokridders die de markt overspoelen. Pappeldeplap, sinds je in de echte wereld gewoon in karakter dingetjes mag doen om de magie te behouden is alles weer helemaal puik en pleppie.

Een leuk voorbeeld van zulk in karakter gedrag is Kevin Spacey. Sommige mensen menen dat hij losse handjes had op de set, maar wie zegt dat dat Kevin Spacey was? Het was Frank Underwood, die ook buiten de serie om in karakter blijft om de magie van de serie te benadrukken.

Ook op Twitter is het een dolle boel, waar schrijvers als Jamal Ouariachi net doen alsof ze Jamal Ouariachi van Twitter zijn. Fictieve politie en schandpalen worden tevoorschijn geplebt, iemand schreeuwt ‘verklikker’ en zelfs het literaire kabouterscheetje B.Reukers rochelt uit de vergetelnis iets over moraal. Zolang hij maar geen gedichtjes meer schrijft vindt iedereen het allang best.

Eigenlijk dus een dag als alle andere in de Nederlandse literatuur. En dat opkomen voor pedofielen het enige engagement is waarop de Nederlandse schrijvers 15 jaar lang waren te betrappen, och, wat moet je dan, iets over die Twin Towers schrijven? Over de derde wereldoorlog? Nee, laten we het gezellig houden en in karakter – de magie van politiek is nu juist dat engagement zichzelf mag verzinnen.

Wie sprak hier? Ik weet het niet. Een of ander karakter uit een of andere fictieve roman. Als Martijn Benders denk ik er het mijne van. Ik denk dat ik die roman heel rebels eens gewoon niet op ga schrijven. Nu kunt u mij er wellicht op wijzen dat ik ook dit blog postje als ik moreel consequent zou zijn niet zou moeten publiceren. Maar ik vrees dat u dan de zwarte magie van sociale media onderschat.

Frederique Roepworst, 05-11-3017

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.